Arta’N VIE organizează ediția inaugurală a Școlii de vară – secțiunea Teatru!

Arta’N VIE organizează ediția inaugurală a Școlii de vară – secțiunea Teatru, cu tema MUST RESURSE. ARTĂ, TEATRU, COMUNICARE – DINCOLO DE SPAȚIILE CONVENȚIONALE.

Școala de vară va fi pusă pe rod și, în acest an, se dorește a fi prima încercare de a implementa și a culege roadele unei academii de artă, dincolo de spațiile convenționale, în aer liber la deal/sat/vie. Lectorii își propun a testa și analiza nevoile și aspirațiile culturale/artistice atât ale consumatorilor locali, cât și ale livratorilor de produs cultural (cursanților).

Cursul demonstrativ al acestei ediții a școlii de vară, va avea loc în data de 30.08.2024, în intervalul 19,00 – 19,45, când doamna Maia Morgenstern va susține pe scena parcului (sau, în caz de vreme nefavorabilă, a căminului cultural) din Măderat, un fragment din biografia „EU SUNT MAIA”, la care, pe lângă cursanți, sunt invitați să participe locuitorii din zonă, dar și orice alte persoane interesate.
Lectori:
MAIA MORGENSTERN
CLAUDIU ISTODOR
TUDOR AARON ISTODOR

Perioada: 29-31 august 2024
Locația: Pe dealurile cu vii din satul MĂDERAT, orașul Pâncota, județul Arad.

Cursanți: Workshop-ul se adresează studenților de la facultățile de teatru din țară, precum și celor care au absolvit o astfel de facultate în ultimii 5 ani și urmărește să prezinte cursanților tehnici vocale și de interpretare pentru forme de teatru în aer liber.

Numărul de locuri: 15, dintre care 5 sunt destinate doritorilor (tineri cu varsta peste 18 ani) din Măderat și comunitățile locale din împrejurimi, pasionați de teatru și interesați de tema cursului.

Pentru înscrierea la școala de vară, doritorii pot trimite, până cel mai târziu la data de 09 august 2024, datele de contact și o înregistrare video de maxim 2 minute (realizata chiar cu telefonul mobil) în care vor face o scurtă prezentare personală și vor recita prima strofă din poezia „A venit un lup din crâng” de George Coșbuc, la următorul link: https://app.box.com/f/1365a220f1c643ebb88214d3b1ebdb25

Cei selectați să devină cursanți vor fi anunțați în data de 12 august 2024.

Toate activitățile se vor desfășura în natură, prin vii, pe dealuri și prin sat.
La finalul cursului, în fața publicului spectator, cursanții vor susține pe scenă un spectacol de „absolvență”.

La ediția din acest an, organizatorii suportă integral costurile pentru cursanți (cazare, masă, workshop, transport între locațiile în care se vor desfășura cursurile), aceștia trebuind să își asigure doar transportul până la Arad.
Pentru orice alte informații suplimentare ne puteți scrie la adresa de e-mail: artanvie2024@gmail.com