Iustin Cionca: „A început legarea Banatului cu Crișana, între Fântânele și Vladimirescu!”

Foto: CJA

Astăzi a început unirea celor două maluri ale Mureșului, între Fântânele și Vladimirescu! Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a fost astăzi prezent pe șantier, la poziționarea celor două grinzi de 132 de tone care apropie cele două maluri, respectiv Banatul și Crișana. La mijlocul lunii viitoare, podul va fi acoperit integral, a anunțat Iustin Cionca. 

La lucrarea începută astăzi au fost prezenți și reprezentanții companiei PORR, ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timiș, directori și șefi serviciu ai Consiliului Județean, implicați în proiect. Puse cap la cap, grinzile care traversează Mureșul vor avea 206 metri, adică 20% din lungimea întreagă a podului. 

Podul dintre Fântânele și Vladimirescu este cel mai mare construit de compania PORR, în România.

„Șantierul avansează foarte bine și, pentru asta, le sunt recunoscător și celor de la PORR, și partenerilor noștri din Ministerul Transporturilor. Avem o echipă de proiect foarte bună și la Consiliul Județean, care este zilnic prezentă pe șantier. Urmărim lucrările pe ambele tronsoane, și la pasajul peste calea ferată Arad-Timișoara, și la pod. Sunt peste 130 de muncitori și peste 40 de utilaje mobilizate pe acest șantier, iar dacă lucrările avansează la fel de bine, până la sfârșitul anului vom putea ajunge de pe drumul Arad-Timișoara la Vladimirescu prin această șosea”, a declarat Iustin Cionca.

COMUNICAT CJ ARAD