Aradul , printre puținele orașe din România cu două echipe feminine de fotbal

Viitorul Arad- Academia de fotbal și tenis Măgura 2-1

Și ambele ” cocoțate ” în culmile de sus ale clasamentelor. ” Piroș Security Lioness” este aproape vicecampioană a României, echipa lui Dan Cuedan ocupând în acest moment locul secund în play-off-ul ligii întâi, iar ” Viitorul” , antrenor Valentina Haida Calalb, evoluează în liga a treia și se află în acest moment în grupul primelor trei echipe din seria a doua, toate trei cu 6 puncte.
Ultimele trei puncte au fost adunate de echipa ce evoluează pe terenul din Sînleani, astăzi, când oaspete a fost echipa ” Academia de fotbal și tenis Măgura”, grupare ce se luptă și ea pentru promovare.
Cu un început furibund de partidă, ” Viitorul” a reușit să conducă cu 2-0 la numai 18 minute după debut, prin golurile înscrise de Andrada Vanu și Mădălina Chiș. Dar până la pauză, arădencele au mai irosit o serie de ocazii, chiar din poziții de ” singură cu portarul” ale aceleeasi Andrada Vanu.
Golul înscris de Mădălina Chiș a fost unul de kinogramă, mijlocașul arădencelor trimițând balonul în vinclul din colțul opus al porții adversarelor, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 m.
Luate prin surprindere, ” măgurenlele” nu și-au revenit decât după pauză și acest lucru și datorită formei fizice mai bune , dar și datorită vântului care le-a ajutat să pună mai des în pericol, poarta apărată de Moni Meszaros.
Din fericire pentru Gio Catanzariti, președintele clubului ”Viitorul”, dar și pentru antrenoarea-jucătoare, Valentina Haida, oaspetele nu au reușit să înscrie decât un gol, prin, Denisa Chirilă, în minutul 81, meciul încheindu-se cu scorul de 2-1 pentru ”Viitorul”.

În etapa viitoare, pe data de 11 aprilie, Viitorul Arad se va deplasa la Timișoara, unde o va întâlni pe Juventus, echipă aflată pe ultimul loc, învinsă astăzi la Baia Mare cu scorul de 0-12.

Brigada de arbitri alcătuită din Herczeg Leopold din Băcia ( Alba), la centru și Daniel Nistor din Zlata ( Alba) și Alina Mihoc din Arad a condus ireproșabil meciul în care au evoluat următoarele jucătoare:

Viitorul Arad: Iolanda Meszaros, Ioana Cristea, Gabriela Covaci, Marina Dreucean, Valentina Calalb, Laura Mihăieș, Mariana Mihuțiu, Mădălina Chiș, Estera Prunar, Alexandra Bianca Guțu, Andrada Vanu, Anamarie Covaciu, Raluca Ștefănescu, Eunice Buda
Antrenor: Valentina Haida Calalb

Academia de fotbal și tenis Măgura: Nicoleta Adam, Ariana Iosa, Marinela Tîrșină, Anamaria Școpiu, Diana Oana, Simona Preda, Anamaria Crețoiu, Elena Dinescu, Maria Constantinescu, Raluca Modol, Denisa Chirilă, Reghina Drăgoi, Geanina Drăgan, Anemarie Armean, Roxana Frățilă, Marina Voicu și Alexandra Lăcătuș
Antrenor: Cătălin Costea

Ioan Hamza