Bilanțul misiunilor zilei de marți, 17 ianuarie 2023

Foto: ISU Arad

🚨În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat 46 de misiuni și intervenții.

🚑Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 41 de solicitări.

🔥Pompierii militari ai Detașamentului Ineu au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o bucătărie a unei case din localitatea Tauț. Incendiul, care se manifesta la nivelul hotei, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fără a se propaga la restul casei.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.
🔥De asemenea, seara trecută, pompierii militari ai Detașamentului Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de evacuare al unei case din localitatea Satu Mic, lichidând incendiul în limitele găsite, fără a se propaga la acoperiș.

👨‍🚒 Totodată, pompierii arădeni au desfășurat alte 3 misiuni în sprijinul comunităților, cum ar fi: verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI, recunoașteri în teren și un exercițiu cu forțe și mijloace în teren.

🏠🔥Coșurile de fum pot provoca adevărate dezastre dacă nu sunt curățate, reparate, dimensionate corespunzător și amplasate la distanță față de materialele combustibile.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, pompierii vă recomandă curățarea, repararea, verificarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului, precum și dimensionarea corespunzătoare și amplasarea acestora la distanță față de materialele combustibile.

(lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)