Campionatul Străzilor-Gai s-a încheiat cu bine!

Foto: Hamza

A fost greu, dar extrem de frumos. Am demonstrat că în cartierul nostru trăiesc copii , adolescenți și adulți ”flămânzi” de mișcare. Și nu numai la acest eveniment. Debutul l-am prezentat de Ziua Copilului , la începutul lunii iunie. A urmat , pe linie de sport și mișcare, acest Campionat al Străzilor din Gai, competiție ce a adunat la startul ei peste 50 de jucători, toți cu domiciliul în cartier, împărțiți în 10 echipe de câte 4+1. Greul a continuat cu programarea meciurilor la ore convenabile celor care aveau școală, serviciu sau alte activități. Sute de telefoane cu schimbarea înțelegerilor ivite pe parcurs, alte zeci de rugăminți ( rar acceptate) de schimbare a loturilor echipelor. Zilnice rugăminți la Cel de Sus pentru a nu se strica vremea ( și-i mulțumim că ne-a ascultat), mulțumiri tacite Administrației locale pentru acceptarea locului de desfășurare, dar …nu aveam unde în altă parte. Și pentru acest subiect vom reveni cu alte rânduri.

Deci Campionatul Străzilor- Gai s-a sfârșit . Luni, 11 octombrie , de la ora 17,30 s-au disputat cele două finale, mică și mare.
Pentru această fază s-au calificat patru echipe: Str. Izvor, Str. Hatman Arbore, Str. Alexandru Cel Bun și Str. General Doda.
Finala mică a fost câștigată de echipa Str. Izvor în meciul cu Hatman Arbore cu scorul de 8-4. Iată componența celor două echipe:
Str. Izvor:

Sterciuc Marcus-Ioan-16 ani
Sterciuc Vinicius:-17ani
Sterciuc Ben-Oni 21 ani
Pavel Daniel- 16 ani
Hamza Ioan- 67 ani
Pop Andrei -16 ani

Str. Hatman Arbore:

Paul Ciontos 25 ani
Papp Denis 23 ani
Sebastian Gagea 25 ani
Cășuț Damian 21 ani
Mictar Flavius 26 ani

În finala mare s-au întâlnit echipele Str. General Doda și Alexandru Cel Bun, scor 7-4
Deci campioană a primei ediții a Campionatului Străzilor -Gai este Str. General Doda în componența:

Bozgău Lucian – 23 ani
Remețean Deanu- 27 ani
Cosma Andrei- 26 ani
Adrian Petrișor-19 ani
Bogaciu Cătălin-22 ani

iar vicecampioană, echipa Str. Alexandru Cel Bun:

Haș Ovidiu- 33 ani
Haș Marius- 34 ani
Blaj Emanuel – 25 ani
Alexandru Florin- 32 ani
Dragostan Viorel – 22 ani

Au fost și premii asigurate de Asociația ” Gai,Cartierul Nostru”, AJF Arad, Alin Arsenov, Bogdan Drecin, Piros Pavel, dar mulțumiri li se cuvin și persoanelor care m-au ajutat pe tot parcursul competiției precum: Robert Koncz, Mihai Fiț, Gabriel Țîrlea, Cristian Hebriștean.

Concluzia finală: Cartierul Gai este plin de mulți, foarte mulți copii , adolescenți și adulți care iubesc mișcarea.

Rugămintea finală: Dorim un spațiu adecvat pentru activități de acest gen. Tineretul deja iubește acest parc. Există destul spațiu ( dacă nu se găsește în altă parte) pentru a se amenaja în Parcul Central din Gai, un mini teren poli funcțional ( minifotbal, tenis cu piciorul, volei, badminton etc.). Rugăm persoanele competente să asculte rugămintea noastră.
Mulțumim!

Ioan Hamza