Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” a reprezentat cu succes Aradul la Praga

Municipiul Arad a fost și în acest an reprezentat cu succes la competiția muzicală tradițională ”Talent Prague 5” organizat în Sectorul 5 al orașului Praga din Republica Cehă, în data de 30 ianuarie 2024. De această dată,  Darius Dan, elev în clasa a VIII-a la Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi”, a fost desemnat să reprezinte municipiul la acest concurs. 

Tânărul arădean a interpretat Concertul pentru trombon de W. A. Mozart, pe care l-a susținut alături de Orchestra Simfonică Praga 5, sub bagheta dirijorului Leos Svarovsky. Concertul a fost un real succes, elevul arădean fiind aplaudat la scenă deschisă.

Profesorul îndrumător al elevului care ne-a reprezentat cu cinste este dl. Timotei Torje, de la catedra de suflători a Colegiului de Arte ”Sabin Drăgoi”, instrumentist al Filarmonicii Arad. Domnul profesor este absolvent al colegiului și al Academiei  Naționale de Muzică Gheorghe Dima din Cluj.

Elevul Darius Dan a fost invitat la Praga în cadrul relațiilor de colaborare dintre Municipiul Arad și Orașul Praga – Sectorul 5. Cele două localități au semnat Acordul de înfrățire în 10 iunie 2014, din dorința de a facilita colaborările culturale, educaționale, sportive și în alte domenii de interes comun.  

lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.