Deputatul Bîlcea cere surse de finanțare suplimentare pentru susținerea sportului

Sergiu Bîlcea a susţinut astăzi o declaraţie politică în Parlament prin care atrage atenţia asupra declinului în care se află  mişcarea sportivă în România. Deputatul PNL susţine că este nevoie de „o strategie mai bună pentru dezvoltarea sportului de performanță și a sportului de masă.” „Dacă în ceea ce privește calitatea bazei materiale s-au făcut câțiva pași înainte prin investiții publice în stadioane, bazine și săli de sport, problema lipsei de finanțare pentru sport a fost accentuată de pandemie”, apreciază acesta.

    Deputatul Bîlcea a argumentat că limitarea accesului publicului la competițiile sportive, oprirea cu totul a unor competiții pentru anumite ramuri sportive sau nivele de competiție, diminuarea bugetelor autorităților publice și ale firmelor private sunt de natură să afecteze bugetele cluburilor sportive. 

„În aceste condiții, trebuie să identificăm surse de finanțare suplimentare pentru susținerea sportului.  Îmi doresc ca perioada următoare să fie reținută ca un punct de relansare a sportului, nu o perioadă care a îngropat cluburi de tradiție și întregi ramuri sportive. Consider că putem să identificăm câteva surse de venit suplimentare, care să provină din mediul privat (prin acordarea de compensații), din partea autorităților locale (un partener esențial în susținerea sportului), prin direcționarea unor părți din impozitele colectate din afaceri colaterale sportului și din afaceri care prin natura lor au un impact negativ asupra stării de sănătate a populației. Îmi asum disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul, cu federațiile sportive, cu profesioniștii din sport și din sănătate la o strategie care să aducă surse de finanțare suplimentare pentru sport, prin care să susținem excelența și performanța, să încurajăm un stil de viață sănătos”, a arătat Sergiu Bîlcea în declaraţia politică citită în plenul Camerei Deputaţilor.

16.03.2021                                         Departamentul de Comunicare al PNL Arad

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de PNL Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)