,,Dinți frumoși, copii sănătoși”- o inițiativă Rotary, la școala din Peregu Mare

Vineri 19.11.2021 și Luni 23.11.2021 la Școala Gimnazială din Peregu Mare s-a desfășurat proiectul ,,Dinți frumoși copii sănătoși”- o inițiativă Rotary. Activitatea a vizat dezvoltarea comportamentelor cu privire la modul de îngrijire a dinților și prezentarea obiectelor de uz personal necesare periajului zilnic.
La activitate au participat cadrele didactice, care au transmis informații și au desfășurat exerciții pe tema îngrijirii și păstrării unei dentiții sănătoase.

„Formarea deprinderilor igienice începe în familie și este completată în grădiniță și mai târziu în școală. Formarea corectă a deprinderilor, cât și a motivației necesare activităților igienice revine în mod direct binomului școală-familie.”, a declarat învățătoarea Silvia Borșan.
,,Ne bucurăm că și anul acesta putem desfășura diverse activități din cadrul proiectelor inițiate de cluburile Rotary Arad și Rotaract Arad. Desfășurarea activității din cadrul proiectul ,,Dinți frumoși, copii sănătoși” a avut un real success în rândul elevilor noștrii. Doresc să le mulțumesc pe această cale clubului Rotary Arad și cadrelor didactice implicate care și-au adus aportul pentru buna organizare a acestei activități”, a declarat directorul instituției de învățământ prof. Mazuch Vlandenka.

“Spălatul pe dinți trebuie să devină o rutină pentru copii, însă nu este deloc o sarcină ușoară pentru părinți. Cu cât îl înveți pe cel mic să se spele pe dinți de când erup primii dinți, cu atât mai ușor îi va fi să își formeze un obicei din asta. Spălatul pe dinți are un rol esențial în menținerea cavității bucale sănătoasă așa că cei mici nu sunt scutiți de această activitate.

Dacă cel mic nu are grijă de dinții și de gingiile sale încă de la vârste fragede, când va deveni adult va avea numeroase probleme de sănătate. De aceea această activitate este bine venită de fiecare dată în rândul școlarilor .” – a declarat coordonatorul de proiecte și programe educative prof.pt.înv.primar Karnis Andreea.
Elevii au primit toate materialele necesare precum: periuță , pastă de dinți, căpăcele pentru perie, pliante și afise care au fost asigurate de către Clubul Rotary Arad.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de ROTARY CLUB Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)