Drumul expres Arad-Oradea, motiv de trântă politică Cionca-Pistru

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad a făcut astăzi declaraţii referitoare la drumul expres Arad Oradea, pe pagina sa de facebook:

“Între Oradea si Arad vom avea un drum expres de 100 de km, cu patru benzi de circulație. Drumul va degreva traficul de pe DN79, va constitui o centură pentru localitățile de pe traseu, între care orașul Chișineu-Criș, și va aduce o dezvoltare economică în comunitățile pe care le traversează, prin crearea unei noi linii de comunicație. Totodată, drumul leagă cele două coridoare europene: autostrada Transilvania și coridorul 4, dar este și o legătură strategică pe culoarul Nord-Sud în sud-estul Europei.”

La scurt timp a apărut şi un comunicat din partea lui Eusebiu Pistru, ca replică la cele comunicate de Iustin Cionca:

“Eusebiu Pistru : Cionca să se apuce de reabilitarea drumurilor județene, înainte de a povesti baliverne pre-electorale

Iustin Cionca întrece din nou măsura și vorbește, în prag de alegeri, despre proiecte imaginare care stârnesc zâmbete tuturor celor care cunosc îndeaproape problema, spune deputatul PSD Arad Eusebiu Pistru.

„Cionca nu a fost capabil să finalizeze reabilitarea drumului Arad-Șiria dar se laudă cu un proiect vechi, precum minciunile sale, drumul expres Arad-Oradea.
Arădenii trebuie să știe că proiectul acesta frumos, doar pe hărtie, datează de pe vremea în care Ludovic Orban era ministrul Transporturilor. Tot pentru a crea impresie acesta a comandat în 2008 un studiu de fezabilitate de care s-a ales praful.
Au trecut 12 ani de atunci iar PNL nu a schițat niciun gest. Acum, în prag de alegeri parlamentare, Cionca îl scoate din sertar și se laudă în mod inutil doar, doar, va trezi interesul electoratului.
Cunoaștem cu toții lipsa lor de profesionalism precum și metodele de propagandă ale PNL, ca să nu mai vorbim despre lentoarea cu care CJA se apucă, execută sau finalizează orice proiect de infrastructură. Ca un om care chiar știe ce vorbește, eu îl sfătuiesc pe Cionca să repare mai întâi
drumurile din județ, care sunt cu adevărat praf și pulbere, iar doar după aceea să se pornească la povestit baliverne. Asta în cazul în care cineva îl ascultă”, afirmă deputatul PSD Arad Eusebiu Pistru.

Biroul de Presă al PSD Arad”

Proiectul drumului expres e pe tapet de ceva vreme, plansele fiind facute publice din Iunie 2019, intr-o conferinţă de presă susţinută de conducerea DRDP Timişoara la Prefectura Arad