Exerciții de salvare speologice și montane

Foto: Salvaspeo

Salvaspeo România, cu participarea Serviciilor Publice Salvamont-Salvaspeo din județele Bihor, Arad, Cluj, Dâmbovița, Mureș și Hunedoara, a organizat în arealul comunelor Roșia și Remetea, județul Bihor, exerciții de salvare din Peștera Vacii , Peștera care Cântă, faleza de la Stanul Gurguiat de pe Cheile Cuților și din Peștera Meziad. 

    Pe parcursul celor 2 zile consecutive  de program la exerciții au participat 37 de salvatori speologi și medici cu pregătire speologică.

    Această acțiune face parte dintr-un program de pregătire periodică a echipelor de salvare speologică din România, fiind organizată cu scopul omogenizării și creșterii gradului de operativitate al acestora.

Echipele de intervenţie Salvaspeo sunt formate în mare parte din salvatori voluntari, civili, pregătiţi şi formaţi pentru salvări din zone greu accesibile şi dificile, care necesită o pregătire tehnică specifică, antrenament continuu şi echipamente de intervenţie speciale.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de Salvaspeo. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)