Expoziția „Mica Unire în imagini“, la Arad

Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad vor marca ziua de 24 ianuarie 2021, când se aniversează 162 de ani de la Unirea Țării Românești cu Moldova printr-o expoziție tematică, în centrul Aradului. 

Astfel, în perioada 19 ianuarie  – 24 ianuarie, va putea fi văzută expoziția „Mica Unire în imagini“, formată din zece panouri cu fotografii, care vor fi amplasate pe platoul din fața Palatului Administrativ.

Imaginile surprind evenimentele premergătoare Micii Uniri, cum ar fi divanurile ad-hoc, acțiunile unioniste, adunarea electivă.

De asemenea, în expoziție sunt prezentate personalitățile marcante din acea perioadă, Mihail Kogălniceanu, Gheorghe Asachi, Costache Negruzzi dar și domnitorul Alexandru Ioan Cuza și soția sa, Elena Cuza, cunoscută și ca Elena Doamna. 

Totodată, pe panouri se mai regăsesc imagini cu Mica Unire în pictură și arta monumentală.

În fiecare an, în 24 ianuarie, în România se sărbătorește Unirea Principatelor Române din 1859, iar, începând din anul 2016, această dată a devenit zi nelucrătoare.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de CMC Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)