Filmul „Pe malul mării“, proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad

foto: Netflix

Al treilea film regizat de Angelina Jolie, „Pe malul mării/By the sea” (r. Angelina Jolie), va fi proiectat, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“ din Arad, vineri, 6 mai 2022, de la ora 19:00.

Intrarea la film este liberă.

Proiecțiile de filme la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Filmul prezintă povestea unui scriitor american, Roland (Brad Pitt), și a soției sale, Vanessa (Angelina Jolie), care ajung într-o stațiune pitorească și liniștită din anii ’70, aflată la malul mării, într-un moment de criză a mariajului lor.

Cei doi actori nu sunt doar protagonişti, ci şi producători ai acestui film, ce este regizat de Angelina Jolie pe baza unui scenariu scris de actriţa americană.
Călătorind împreună prin Franţa, cei doi pare că se înstrăinează pe zi ce trece, însă când ajung într-un orăşel liniştit, la malul mării, îşi doresc să nu mai plece. Relaţia începe să se schimbe pe măsură ce cunosc şi sunt atraşi de locuitorii plini de vitalitate ai oraşului, cum ar fi proprietarul hotelului sau managerul unui local din zonă.

Pelicula a fost filmată în Malta, dezvăluind peisaje superbe, și a avut un buget de 10 milioane de dolari.

Angelina Jolie şi Brad Pitt au mai jucat împreună în lungmetrajul „Domnul şi Doamna Smith/ Mr. And Mrs. Smith“ din 2005.

Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza „Lara Croft“ şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum „Domnul şi doamna Smith“, „Speranţa moare ultima/A Mighty Heart“, „Gia“, „Dispari în 60 de secunde“, „Alexandru“, „Beowulf“, „Wanted“ şi „Kung Fu Panda“.

Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul „In the Land of Blood and Honey“, nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria „Cel mai bun film străin“.

Sinopsis

La malul mării/By the sea (SUA 2015), r. Angelina Jolie

Gen film: Dramă/Romantic

Durata: 132 minute

Rating: N-15 (Nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani)

Biroul de presă al Primăriei Arad