HACKATON Online, pe 23 Iulie – OpenStreetMap @Arad

În această perioadă de restricții, Aradul Civic vă invită la un eveniment online cu spirit civic-tech, organizat de Florin Bădiță, fondator Corupția Ucide – să completăm cu clădiri din Arad baza de date a hărții digitale Open Street Map.

Hărțile au fost întodeauna o bază de cercetare și un mijloc de conectare a oamenilor. Dar puțini au acces la informațiile din spate. Dacă vrei să faci o listă cu toate farmaciile dintr-un oraș, Google Maps și alte servicii nu îți permit accesul la baza lor de date. Aici intervine Open Street Map, printre primele proiecte de geodate gratuite. OSM a fost fondat în 2004 de Steve Coats, comunitatea având acum peste 6,450,000 de utilizatori și sistemul folosit de mari companii precum Apple, Amazon și Facebook.

După un tutorial scurt în care aflăm cum adăugăm clădirile pe hartă în editorul online, cu detalii de tip adresă sau număr de etaje, intrăm direct în practică și conturăm digital zone din orașul Arad.

Fondator și al comunității Facebook Open Street Map Romania, despre Florin vă mai spunem că a fost ales în lista Forbes 30 sub 30, iar în 2018 a fost desemnat Personalitatea Europeană a anului, premiu care anul următor a fost acordat actualei președintă a Slovaciei.

Vă așteptăm așadar la o plimbare virtuală de cartografiere a orașului Arad, o activitate care contribuie la libera informație, ne apropie de tehnologie, dar și unii de alții.

*Evenimentul va avea loc pe platforma Zoom.

*Participarea este gratuită.