În prima săptămână, la Arad au fost vaccinate 1640 de persoane

Conform datelor furnizate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad,  în perioada 04.01.2021 (data de început a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 în Județul Arad) – 10.01.2021 au fost vaccinate 1640 de persoane cu vaccinul Pfizer BioNTech, în 6 centre de vaccinare aferente etapei I, aprobate prin hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad. A fost înregistrată o singură reacție adversă ușoară (cefalee). 

***

       Reamintim că pentru facilitarea programării tuturor categoriilor de persoane prioritizate a fi vaccinate împotriva COVID-19 în etapa I, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere. Astfel, înscrierile se pot realiza de către personalul medical direct în platforma online creată în acest sens (la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/harta/, buton „Programează-te”) sau prin apelarea call-centerului Direcției de Sănătate Publică Arad, operaționalizat de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Numărul de telefon al call-centerului pentru Județul Arad este 0214144457, apelabil zilnic între orele 8:00 și 20:00 (inclusiv sâmbăta și duminica).        Pentru cadrele medicale care optează să se programeze prin call-center, recomandăm a se respecta arondarea cabinetelor medicale pe centrele de vaccinare existente (în baza criteriului geografic), realizată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, disponibilă pe pagina de internet a instituției, http://www.dsparad.ro/ începând cu data de 6  ianuarie și comunicată prin e-mail către colegiile profesionale ale cadrelor medicale din Arad sau direct către adresele cabinetelor medicale. De asemenea, atragem atenția asupra faptului că programarea prin call-center se poate face doar de cadrul medical titular al codului de parafă, atât pentru persoana acestuia cât și pentru personalul medical aflat în subordine (de exemplu asistenții medicali).

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de PREFECTURA ARAD. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)