Ioan Hamza – Deci, se poate și pe arătură!

Atât aseară, pe stadionul din Ștefan Cel Mare cât și astăzi , la Clinceni, terenurile s-au prezentat așa cum nu ar trebui pentru echipe care activează liga I. Bineînțeles nici ” Francisc Neuman”. Motive se găsesc mereu. Ba timpul nepotrivit pentru desfășurarea meciurilor din acest retur, ba administrațiile locale, ba timpul scurt de la darea în folosință și până la folosirea lui destul de des, cert este că nu contează decât pentru afectarea cursivității acțiunilor.

Terenurile grele nu sunt vina înfrângerilor UTA-ei, Iașiului , a lui Dinamo sau a Clinceniului. Uite că UTA a câștigat și la Iasi și , mai ales la Clinceni pe terenuri mocirloase.
Astăzi la Clinceni, pe partea din prim planul transmisiei parcă au trecut tractoarele cultivatorilor de cereale din satul gazdă. Noroc cu soarele , altfel așa arăta spre final și partea opusă a terenului. La Arad, au căzut precipitații pe toată perioada partidelor, ba ninsoare, ba ploaie.
Dar să revenim la frumoasa victorie de astăzi .

Altfel joci când în apărare ești blindat cu vechiul triunghi Eriko, Iacob și Benga, la care s-a adăugat cu multă dăruire și luciditate Shiyakov. Ba chiar și Tomozei, atât cât a jucat nu a făcut-o rău.
Altfel joci , când ai un Roger, fotbalist care de la meci la meci, pare să devină coordonatorul pe care tot îl imploră susținătorii roș-albilor.
Antal , dacă-l țin puterile, devine un puternic contracandidat al lui Hora, iar micuțul Denis Rusu , motorașul de la mijloc, e cu rodajul la timp , după ce a trecut printr-o perioadă de revizie generală.
Urmează ca Albu și , de ce nu, Buhăcianu să-și găsească fiecare locul lor în angrenajul echipei.
Încerc să fac niște calcule și mi se face pielea de găină, gândindu-mă unde eram în clasament dacă……

I-am invitat mâine , la un interviu de vreo 40 de minute pe Eriko și pe Roger. Sper să primească ” verde ” de la Mister. Urmăriți ”LaStradaTv” și poate, poate.

Ioan Hamza