La fotbal nu prea e valabilă zicala ”Dacă nu ai bătrâni , cumpără-ți”!

Foto: UTA Arad

Fără intenția de a supăra pe cineva și fără a da cale liberă la replica :” Dar când au dat goluri au fost buni”?, ieri și nu numai ieri, cuplul din atacul UTA-ei, Hora și Antal au avut ghinionul să evidențieze faptul că experiența e bună la ceva , dar în fotbal contează energia și reflexele celor mai tineri.
Iar foștii fotbaliști , cei care sunt angrenați în diferite competiții rezervate echipelor de old-boys sau meciurilor de pe teren redus în care evoluează atât tineri cât și mai puțin tineri, trăiesc pe propria lor ”piele” situații în care sunt copleșiți de viteza , viteza de execuție sau rezistența celor mai tineri.
Nu contest valoarea lui Hora sau Antal, nici experiența lor bogată, nici realizările din anii trecuți, dar în fotbalul de astăzi , unde se joacă rapid din cât mai puține atingeri ale balonului, degeaba gândești bine și repede dacă execuțiile sunt cu o treaptă de viteză mai lente.
Dar să revenim la meciul de ieri, un meci care ne-a făcut să plecăm de la stadion fericiți, o fericire pe care am trăit-o și în partida cu FCSB până în minutul acela fatidic din prelungiri, minut care ne-a amărât seara și noaptea și dimineața următoare și-așa mai departe.

Ieri ,datorită ( zic eu) înlocuirilor, de data aceasta inspirate, făcute de Balint, Roger, Dangubic, Bustea , Isac, dar și datorită exploziei de talent a lui David Miculescu, cei roșii ( din tribune) au avut zâmbetul pe buze și fericire în suflete , toată seara, toată noaptea și încă acum, la o zi după meci.
Și încă o remarcă. Mă bucură nespus faptul că s-a refăcut cuplul sau mai bine zis trio-ul de apărători Benga -Iacob- Erico, poate unul dintre cele mai bune , în acest moment din fotbalul românesc.
As fi nedrept dacă nu i-aș include în aceste preferințe și pe Vukcevic și Baravykas, cei doi fundași laterali, ultimul, tehnic, cu viteză și plin de energie.

Deci , cine are bătrâni să-i țină, să aibă grija de ei, dar stoarceți-i de energie , forță și vitalitate pe cei tineri!
Haide UTA!

Ioan Hamza