Makerspace la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad

Inovație. Creativitate. Explorare. Învățare. Tehnologie. Oportunități. Colaborare – toate acestea pot fi reunite într-un cuvânt: Makerspace!

Makerspace reprezintă cel mai nou serviciu și spațiu dinamic oferit arădenilor de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, a cărui inaugurare va avea loc vineri, 26 ianuarie 2024, începând cu orele 11:00. 

Realizarea și implementarea acestui nou serviciu, a cărui realizare a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Arad și în parteneriat cu Asociația „Cetatea Voluntarilor”, își propune ca obiectiv practic, dezvoltarea unui centru dedicat tinerilor și adolescenților, bazat pe o abordare educațională ce utilizează știința, tehnologia, ingineria, artele și matematica –„STEAM education”, ca puncte de acces pentru a facilita învățarea, creativitatea, dialogul și gândirea critică.

Alături de colaboratorii și partenerii noștri culturali, vă invităm astfel la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, unde, cu acest prilej, vor avea loc demonstrații, prezentări și cursuri practice de imprimare și scanare 3d, gravură laser și sculptură CNC, robotică, platforme de dezvoltare, artă digitală și microscopie.

Promovând conceptele de „inovație” și „cunoaștere” ca fundamente teoretice, Markerspace la Bibliotecă devine astfel un spațiu dedicat pasiunii și spiritului inovativ și practic, un spațiu dedicat tinerilor arădeni, un spațiu în care „a învăța” înseamnă a face, a colabora, a cerceta, a descoperi, a explora – convergând astfel adevărata comoară a omului: cunoașterea!

lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.