Mihai Fifor: Aeroportul din Arad…o imensă gaură neagră!

“La final de an, când toți ne gândim la bilanțuri și tragem concluziile asupra a ce a fost bun și ce nu în anul care stă să se încheie, Marinel Iustin Cionca, incapabilul nostru președinte de Consiliu Județean are alte preocupări.
În loc să tragă singur concluzia incompetenței sale, care a lăsat Aradul fără apărare de la începutul pandemiei, de exemplu, Cionca și ai săi pregătesc un tun de proporții, din bani de la Guvern.
Mai precis, Cionca a convocat o ședință de Consiliu județean “de îndată” (mare grabă, ce să zic!), pe 30 decembrie (‼️), pentru a aproba acordarea de ajutor de stat de exploatare pentru, nu o să credeți: Aeroportul Arad!
Acel aeroport care, de ani de zile, adică de când Cionca & Compania se ocupă de destinele CJ Arad, a ajuns o mare gaură neagră, care înghite sute de mii de euro pe an fără să asigure nici măcar o singură cursă de linie.
Toate cursele care au operat cu ani în urmă au fost pierdute. Cionca și ai lui nu au reușit să aducă nici un operator pe Aeroportul Arad, ceea ce însă nu i-a împiedicat să verse sume uriașe la bugetul instituției, care este de fapt ascunzătoare bine plătită pentru sinecuriștii de partid ai PNL Arad.
Nu pandemia a lăsat aeroportul arădean fără curse, nu anul 2020 l-a băgat în criză!
Aeroportul Arad suferă de mult mai mult timp. Și acum, culmea, fără a veni cu nici o măsură cât de cât concretă de revitalizare, fara nicio analiza a managementului dezastruos al aeroportului, Cionca se gândește la un tun pe bani guvernamentali, că deh, au acum Guvernul lor: ajutor de stat pentru exploatare de milioane de euro de acum până în 2023.
Cât tupeu!!! Aș întreba retoric, care exploatare?
Culmea este că, în chiar justificarea acordării acestei scheme de ajutor guvernamental, se precizează că pot fi finanțate aeroporturile regionale cu trafic de până la 200.000 pasageri pe an.
Păi Aradul nu a atins această cifră de mai bine de un deceniu, cumulat. Și atunci, ce nevoie de ajutor guvernamental avem aici? Pentru celebrul depozit de pubele galbene?
Sau este doar nevoia lui Cionca de a mai arunca bani în văgăuna care a înghițit deja fonduri uriașe, nejustificat, în loc să-i direcționeze spre domenii mult mai atinse de criză.
Iar Guvernul ar trebui să acorde aceste ajutoare sectoarelor cu adevărat afectate de pandemie, micilor intreprinderi amenințate de faliment sau sutelor de mii de șomeri generați de efectele pandemiei.”, afirmă deputatul PSD Arad, Mihai Fifor.
Biroul de Presă al PSD Arad

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de PSD ARAD. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)