Mihai Fifor : PSD cere imperativ guvernului Orban să redeschidă piețele în condiții de siguranță

Guvernul Orban vrea ca producătorii români, care își muncesc cinstit terenurile și care au făcut investiții, să dispară pentru că ”sistemul acesta în care fiecare produce în sera lui sau pe terenul lui și un membru din familie se duce, închiriază o tarabă la piață și stă 10-12 ore să vândă la piață este un sistem care nu folosește”, dupa cum, cinic, declara Orban.
“Guvernul Morții” condus de Orban nu doar îi umilește și le ia pâinea de la gură producătorilor români, dar îi și discriminează grav pe români, pe cumpărătorii care ar fi ales produsele românești.
Închiderea piețelor care vând produse in spații închise și lăsarea deschisă a supermarketurilor (care vând de asemenea in spatii închise) încalcă legislația europeană și națională în materie de concurentă și liberă circulație a mărfurilor ceea ce conduce la încălcarea Tratatului de Funcționare al UE.
PSD somează guvernul Orban să nu persiste în această greșeală gravă și să modifice imediat decizia, să permită redeschiderea piețelor în condiții de siguranță.
Este inadmisibil ca sute de mii de producători să rămână fără mijloacele zilnice de subzistență. Mai mult de jumătate din producția de legume și fructe românești se vinde în piețele agroalimentare.
Vânzarea produselor în piețe volante ori în spații deschise, în pragul iernii, este un atentat cinic la sănătatea oamenilor!
Ce vrea guvernul Orban? Ca un nou val de mii de îmbolnăviri – gripă și răceli grave-inevitabile, atât pentru comercianți cât și pentru cumpărători, să sufoce total sistemul de sănătate? Și alte sute de morți să îngroașe statisticile negre COVID-19?”, afirmă senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad