Mihai Fifor: Românii mor și pandemia se extinde galopant din cauza incompetenței și hoției guvernării Iohannis-Orban

În loc să asigure necesarul și să crească capacitatea de răspuns a sistemului sanitar, Guvernul PNL a folosit pandemia pentru a fura, pentru a umfla buzunarele clientelei politice.
“După scandalul Unifarm, achiziția la prețuri umflate de zeci și sute de ori de măști și echipamente, mită și contracte aranjate, s-a ajuns la situația revoltătoare în care guvernul corupt al PNL a tranzacționat spitale întregi, de milioane de euro. Este un faliment total al gestionării crizei COVID de către guvernul Orban.
Nu mai sunt paturi la ATI, deși era previzibilă evoluția nefastă a contaminării și guvernul ar fi trebui să se pregătească, să extindă din timp capacitățile de terapie intensivă. Nu mai e Redemsivir în multe locuri din țară. 
DSP –urile n-au făcut și acum sunt cu atât mai puțin capabile să facă anchete epidemiologice complete, în 24 de ore, și să rupă lanțul contaminării.
Sistemul de testate gratuită e absurd-restrictiv pentru că nu permite testarea TUTUROR contacților direcți și indirecți ai unei persoane contaminate și confirmate. Costul ridicat al testului – 400-500 de lei
– îi face pe multi oameni să renunțe la testare și, cel mult, să se izoleze, dacă au simptome.
Guvernul PNL fuge de decizii unitare, asumate, categorice, așa cum se întâmplă în multe țări europene fiind interesat cu prioritate de alegeri, nu de sănătatea oamenilor; în ultimele 24 de ore Grecia și Italia au anunțat carantină totală.
Soluția este acum doar la specialiștii, iar PSD  îi are pe cei mai buni. E imperativ, ca deciziile lor, ale specialiștilor, de combatere a pandemiei, să fie aplicate. Neîntârziat! Chiar dacă asta ar însemna amânarea alegerilor. 
PSD nu face troc cu viața românilor! Prioritatea priorităților este acum oprirea dezastrului, recâștigarea controlului pandemiei. Altfel sistemul de sănătate se va prăbuși cu efecte incalculabile”, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

5 Nov. 2020 Biroul de Presă al PSD Arad