Noua clădire a Spitalului de Psihiatrie de la Căpâlnaș va fi acoperită până la finalul anului

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a promis că până la finalul acestui an, noua clădire a Spitalului de Psihiatrie de la Căpâlnaș va fi acoperită. Iustin Cionca a insistat ca Psihiatria să fie acoperită încă în această toamnă, ca lucrările să poată continua iarna, pe interior. Construcția este ridicată în roșu, acoperită integral, urmând ca în perioada următoare să înceapă lucrările de finisaj pe interior. Clădirea a fost ignifugată.

„Mai fac încă o promisiune: voi pune presiune pe constructor, dacă ne vor permite condițiile meteo și nu ne surprinde toamna cu ploi abundente sau cu o zăpadă timpurie, să acoperim anul acesta și construcția de la noul Spital de Oncologie, din municipiu! Psihiatria de la Căpâlnaș este al doilea spital pe care Consiliul Județean Arad îl construiește, după spitalul TBC, dat în funcțiune în anul 2017. Știu că există voci care contestă că într-adevăr la Arad se construiesc spitale, fiindcă oamenii s-au obișnuit cu administrațiile PSD care promit multe și fac puține. Noi, la Consiliul Județean Arad, chiar muncim, iar rezultatele sunt vizibile! Lucrările avansează și la șantierul Spitalului de Oncologie, iar pentru Spitalul de Boli Infecțioase am semnat comanda realizării proiectului tehnic. De asemenea, pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie am depus documentația tehnică la CNI, la București, pentru obținerea finanțării, urmând apoi să ajungă la avizare în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Sănătății. Documentația Complexului Matern-Pediatrie este inclus pe lista sinteză a CNI, la București”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Noul spital de Psihiatrie este construit de Consiliul Județean Arad pentru că vechiul spital a fost retrocedat urmașilor foștilor proprietari. Clădirea va avea demisol, parter, etaj, în suprafața totală de 5385 mp. Spitalul va funcționa cu 75 de paturi, pentru pacienţi cu probleme psihiatrice și va avea o curte destinată activităţilor recreative.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de CJ ARAD. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)