Parc de agrement şi pregătiri pentru ştrand termal, la PECICA!

Au început lucrările la parcul de agrement din Pecica!
Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, parcul se va întinde pe aproape cinci hectare de teren, momentan neutilizat și degradat. Situat în apropierea malului drept al Râului Mureș, în vecinătatea Centrului de Vizitare a Fermei de Bivoli, terenul va fi amenajat cu peste 44 de mii de metri pătrați de spații verzi și aproape 4.500 de metri pătrați de alei, terenuri de sport și spații de joacă.

Conform proiectului tehnic de arhitectură, parcul va cuprinde alei pietonale, spaţii verzi, pergole, grupuri sanitare, sistem Wi-Fi gratuit, sisteme de supraveghere video, mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, suporţi parcare biciclete, panouri de informare etc.), sistem de iluminat, sistem de irigaţii al zonelor verzi, zone de picnic, parcări, un drum asfaltat până la parc,etc.

Va fi amenajat și un teren multifuncțional, pretabil pentru handbal, baschet sau minifotbal, vor fi amplasate mese de tenis de masă, mese de șah și vor fi amenajate două spații de joacă. Unul va fi pentru copiii cu vârste de până în trei ani, iar celălalt pentru cei mai mari. De asemenea, la nivelul solului va fi amenajată o fântână arteziană cu 13 jeturi verticale.
Toată această investiție va aduce un plus valoare acestei zone, unde dorim în viitor să continuăm investițiile în domeniul turismului balnear!

PETRU ANTAL – primarul Oraşului Pecica