Peste 500 de misiuni executate de către jandarmii arădeni într-o săptămână

În perioada 11 – 17 ianuarie a.c., jandarmii arădeni au desfășurat 524 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională, pază transporturi speciale, precum și numeroase misiuni în cooperare la solicitarea altor instituții cu atribuții de ordine publică.

Un accent deosebit a fost îndreptat spre acțiunile cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în special pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară în spațiile publice.

Pentru aceste fapte au fost aplicate 49 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.600 lei, dintre care 34 au fost avertismente scrise.

Jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale în cazul a patru infracțiuni constatate independent: două pentru deținere și comercializare țigări netimbrate fiind ridicate în vederea confiscării 4000 țigarete, una pentru distrugere și una pentru furt. 

De asemenea jandarmii au acordat sprijin la constatarea a cinci infracțiuni pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte. 

Pe toată perioada stării de alertă jandarmii arădeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, vor desfășura activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus.

                     Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de IJJ Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)