Poliția Locală – verificări la fast PARKURI

Foto: DGPLA

‼În data de 22.10.2022, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurilor publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au desfășurat împreună cu angajații RECONS acțiuni de verificare a respectării dispozițiilor legale în parcările de tip”Fast park” din cartierul Micălaca.

‼Astfel, după verificarea celor 5 astfel de parcări, în cursul unei acțiuni care a durat doar 3 ore, pe străzile Ilie Măduța, Pășunii, Zalău și Nicolae Titulescu, au fost aplicate 9 procese-verbale în cuantum de 2.700 lei, pentru ocuparea nelegitimă a locurilor de parcare în parcările rezidențiale, fără a deține un contract de închiriere în acest sens.

‼Totodată, au fost transmise 5 invitații proprietarilor autoturismelor parcate pe aleile care conduc spre locurile de parcare, împiedicând conducătorii auto să ajungă la locul deținut regulamentar, de a comunica datele persoanelor care au condus mașinile respective.

‼Acțiuni asemănătoare vor continua în perioada următoare, DGPL Arad recomandând șoferilor respectarea prevederilor HCLM nr. 510 din 30 septembrie 2019 privind aprobarea documentației de atribuire a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor de reședință și ridicări vehicule către SC RECONS SA Arad, evitând astfel aplicarea măsurilor sancționatorii care se impun în fiecare situație în parte.

(lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)