Președintele Consiliului European susține inițiativa europarlamentarului Vlad Botoș pentru stabilirea unei zile de comemorare a victimelor pandemiei

Charles Michel, președintele Consiliului European, i-a răspuns pozitiv europarlamentarului USR PLUS Vlad Botoș la solicitarea de a institui o zi de comemorare a victimelor pandemiei COVID-19.

Sunt de acord că trebuie să găsim o modalitate de a marca consecințele umane  diferite și extraordinare ale pandemiei.”, spune Charles Michel în răspunsul trimis eurodeputatului USR PLUS.

La finalul anului trecut, Vlad Botoș a propus Comisiei Europene, Consiliului, Parlamentului European și celor 27 de parlamente din statele membre stabilirea unei zile comemorative a victimelor pandemiei.

Mă bucură răspunsul Președintelui Consiliului European, Charles Michel, care susține această idee. Peste 96 milioane de oameni au fost afectați direct de această boală, iar 3% dintre ei au pierdut lupta. Este nevoie să ne amintim de cei care au fost luați dintre noi prea devreme, este nevoie să ne amintim de greutățile prin care am trecut fiecare în parte, ca indivizi, dar și ca societate în timpul acestei pandemii, să ne amintim de minusurile de la începutul perioadei și de lupta atâtor oameni pentru a asigura cele necesare spitalelor, oamenilor care au avut nevoie de ajutor. Evident prioritatea azi este învingerea pandemiei și putem stabili mult mai liniștiți această zi comemorativă undeva în intervalul 27-30 decembrie când a început oficial vaccinarea în Europa.”, explică Vlad Botoș.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de USR PLUS Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)