Remiză într-un meci la fel de slab ca și-n precedentele două

Foto: #LaStradaTV

Dacă primești gol din singurul șut pe poartă într-o repriză, dacă ratezi din situații inimaginabil de clare, înseamnă că ai o echipă de valoarea locului ocupat în clasament, ba poate și mai jos.
UTA a prezentat o linie de apărare care numai a linie nu semăna. Cu un Conte și Stolnik buiaci, fără orizont amândoi, dovedind că ” tata” lor , Benga este acolo indispensabil, oricât de veteran sau accidentat este.
Pe cele două margini ale apărării, Rodriguez , dar mai ales Căpușă au dat de înțeles că sunt mai utili ca aripi la fazele de atac decât apărători. Și nu numai în acest meci.
La mijloc a fost vraiște. Chiar și iubitul suporterilor , Cristi Mihai, a evoluat mult sub prestațiile din meciurile trecute. Nu mai vorbesc de ”XXL” , cum îi zic eu lui Ezekiel .
Mult lăudatul jucător nigerian, lăudat de Mircea Rednic nu a arătat nimic de când a fost adus la Arad.
Când majoritatea jurnaliștilor din Arad dădeau exemple de tineri arădeni printre care și talentatul Ahmet, cei din conducerea echipei, clubului sau apropiații lor inserau ideea că acesta ar fi prea mic de statură.
Păi acest ”XXl” e mai înalt? E mai bun? E mai tehnic? E mai util echipei ?
Nu prea s-a văzut nimic din toate aceste ” calități” până acum. Dar atât Ezekiel, cât și Omondi , cât și Luckassen primesc mereu șanse să joace, în timp ce Rareș Pop e folosit 60 de secunde.
Nu doresc să intru prea mult în problemele strategice ale staff-ului condus de Mircea, dar părerea nu este numai a mea, ci a multora care au și jucat și care nu au jucat prea mult fotbal. Din comentariile pe site-urile de socializare, unde oamenii sunt sinceri, fără niciun fel de interese, reies aceste lucruri.
Doar Michovschi este de admirat după aceste ultime trei jocuri, deși, așa cum a făcut Otele, ar putea și el să o lase mai moale fiindu-i cunoscută situația lui vis-a-vis de Rapid. Dar nu, Micovschi se dăruiește la orice meci, joacă pe orice post este folosit , fundaș, mijlocaș, aripă stângă sau dreaptă. La mulți dintre ceilalți nu se observă acest lucru.
Despre arbitraj… Îmi pare rău că am susținut implementarea VAR-ului în fotbalul românesc. Mai bine zis a acestui tip primitiv de VAR, fără reluări cu superîncetinitorul, fără specialiști în tragerea liniilor etc.
Norocul nostru de ieri a constat în prezența unui adversar mult mai slab ca noi.

Haide UTA!

Ioan Hamza