Un spectacol de muzică folk va avea loc în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme artistice, spectacolele de teatru de păpuși și concertele de muzică clasică, are ca scop diversificarea activităților cultural artistice la cinematografele din oraș.
Evenimentul intitulat „Folk la apus“ va avea loc vineri, 8 iulie 2022, de la ora 20.00.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
Astfel, vor aduce în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște cunoscute refrene folk Daniel Julean, Maria Nicoleta Brola, Monica Mihaela Cojocaru și Oliver Goilean.
Daniel Julean a descoperit muzica folk în anii ’70, când l-a impresionat felul în care folkiştii îşi interpretează cântecele la chitară.
De-a lungul anilor a participat la turnee şi spectacole în întreaga ţară, cântând alături de mari nume ale folkului, cum ar fi: Mircea Vintilă, Florian Pittiş, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Mircea Bodolan, Victor Socaciu, Marius Baţu.
Acesta va interpreta în spectacolul de vineri seara câteva melodii împreună cu soprana Maria Nicoleta Brola.
Maria Nicoleta Brola a studiat canto și artă scenică la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca și este cadru didactic la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad. Colaborează în concerte tematice cu instituții de cultură din Arad, Cluj, Timișoara, Lugoj.
De-a lungul timpului a susținut diverse concerte în turnee în țări precum Cehia, Ungaria, Franța, Elveția.
Monica Mihaela Cojocaru este din Arad și a absolvit Liceul Sanitar în anul 1988.
Între 2004-2008 a urmat cursurile Facultăţii de Medicină, specializarea Moaşe, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad.
În prezent lucrează ca moaşă în cadrul secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad.
Iată cum îşi prezintă Monica CV-ul de artist folk: „Am început să cânt folk în anul 1984, urmând cursuri de chitară la Casa de Cultură a Sindicatelor, având ca profesor un cunoscut cantautor arădean, Daniel Julean. Am participat la concursuri de folk în perioada 1985-1987, după care nu am mai cântat deloc până în anul 2016. Atunci am urcat pe scena Festivalului de Folk de la Pecica mai mult forţată, fiindcă îmi lipsea curajul şi am cântat un cântec cu Trupa de Serviciu, eu fiind cu piciorul rupt, în ghips, şi sprijinindu-mă în cârje.
După acest moment, am reînceput să cochetez cu muzica folk, astfel că în iulie 2017 m-am prezentat la Festivalul de Folk de la Ivăniş cu chitară de împrumut. În octombrie 2017 m-am hotărât să îmi cumpăr o chitară şi am participat la Festivalul de Folk de la Ploieşti, unde, din cauza unor probleme tehnice, am fost nevoită să cânt a capella.
De atunci cânt la toate evenimentele la care sunt invitată, încercând să recuperez timpul pierdut, cei 30 de ani în care nu am cântat. Tot timpul meu liber de acum încolo am să îl dedic muzicii!“
Oliver Goilean este unul dintre primii angajați ai ariei protejate și își face datoria de ranger din 2007. În timpul liber nu uită de pasiunea sa pentru muzică, fiind membru onorific în cunoscuta formație arădeană Old Lady’s Band.
Evenimentul „Folk la apus“ este organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.
(lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)