MARATON DE TEATRU DE PĂPUȘI ȘI MARIONETE LA ZĂBRANI!

Sâmbătă, 9 iulie 2022, începând cu ora 14.00 și până seara târziu, Parcul Copiilor din Neudorf va găzdui un maraton de teatru de păpuși și marionete.

“Joc și joacă!” este evenimentul în care, pentru o după amiază, jocul actorilor se împletește cu joaca copiilor. Teatrul de Animație Piticot. Tărâmul Poveștilor Dollo, Moș Poveste- Claudiu Oblea, Fototeca și Atelierul de Joacă și Povești se vor reuni sâmbătă și își vor dărui poveștile, spectacolele și atelierele de creație copiilor din comuna în care colegul și prietenul lor Bruno  Mastan a copilarit.

O zi plină de culoare în care Ursul Păcălit de Vulpe se va întâlnii cu Muzicanții din Bremen și vor dansa împreună cu Cenușăreasa, iar spre seară, mari și mici vor intra în Laboratorul veseliei.

De-a lungul zilei va fi cu noi Moș Poveste care va citi celor mici din cartea sa magică, iar după fiecare spectacol copii vor putea recrea personajul preferat în Atelierul de Joacă și Povești. Și pentru că ne dorim ca această zi să rămână în sufletul nostru FOTOTECA- întreprindere socială va fi prezentă cu o cabină foto a amintirilor.

Bruno Mastan s-a stins neașteptat din viață pe 14 martie 2021, în plină putere creatoare, la doar 48 de ani. Anul acesta, pe 4 mai, ar fi împlinit 50 de ani.

Actor marionestist la Teatrul de Marionete Arad, Teatrul Țăndărică din București, apoi artist independent cu o bogată experiență internațională, manager cultural al Fundatiei pentru Mestesuguri, art terapeut, profesor asociat în cadrul UNATC București Facultatea de Teatru, Departamentul Păpuși-Marionete, studii master în Art Terapie prin Teatru și Artele Spectacolului, membru al Comisiei Nationale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al Ministerului Culturii, expert UNESCO in domeniul patrimoniului cultural imaterial, initiator si promotor al multor proiecte culturale, doctor in filosofie.

Expertiza lui Bruno Mastan depășește granița artelor spectacolului, el find implicat în proiecte ce aparțineau unor domenii ca: antropologia, tradiții și meșteșuguri sau definirea de standarde ocupaționale. Dar toate acestea au fost posibile datorită implicării sale totale în fiecare proiect și unor calități incontestabile. Cei care l-au cunoscut poartă în suflet bunătatea, blândețea, delicatețeași mai ales bucuria cu care trăia Bruno. Evenimentul organizat în comuna sa natală își dorește să transmită energia semănată de OMUL Bruno în sufletele prietenilor și colegilor săi, către publicul pe care Bruno l-a iubit și căruia I s-a dedicat, onorându-i astfel spiritul.

Organizatorii își doresc ca anul viitor acest eveniment să se contureze ca un festival de teatru de păpuși și marionete, la care să participe păpușari din țară și străinătate cu care Bruno Mastan a colaborat.

Evenimentul Joc și Joacă este organizat de Primăria Comunei Zăbrani, prin Centrul de Informare și Promovare Turistică, în parteneriat cu Teatrul de Animație Piticot, Tărâmul Poveștilor Dollo, FOTOTECA Arad și  Asociația Synchro Art.

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactați la:  citzabrani@gmail.com sau 0745468914 – Anca Artimon.

(lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Zăbrani. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)