Terasele, în vizorul Poliției Locale

foto: DGPLA

Direcția Generală Poliția Locală Arad, prin Compartimentul Activitate si Control Comercial a identificat în perioada mai–septembrie 2022 un număr de 127 de terase aflate pe domeniul public și privat, societăți care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Arad.

📌În luna mai, 97 dintre acestea au fost sancționate contravențional în prima fază cu avertisment scris, dându-le posibilitatea să intre în legalitate, prin depunerea documentației aferente la Primăria Municipiului Arad.

📌După o perioadă de 30 de zile de la primul control efectuat, toate societățile comerciale sancționate cu avertisment au fost reverificate, constatându-se că 79 din cele 97 firme atenționate au intrat în legalitate, celelalte fiind sancționate contravențional pentru nedeținerea documentelor legale.

📌După două luni de la al doilea control, societățile sancționate au fost vizitate din nou, constatându-se că o parte dintre acestea nu au făcut nici un demers pentru a intra în legalitate, fapt pentru care un număr de 13 agenți economici au fost sancționati cu amendă contravențională cuprinsă între 2000-2500 lei, însumând 29.000 lei, conform HCLM 586/2021, pentru nedeținerea:
🔹️Avizului orar de funcționare pentru interior, conform art.6, alin.2 lit.b;
🔹️Autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică, pentru interior, conform art.6, alin.2 lit.c;
🔹️Autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru terase, fie ele pe domeniul public sau privat, conform art.6, alin.2, lit d;
🔹️Orarului suplimentar terasă – solicitanţii avizului orarului de funcționare pentru terasă, au obligația de a cere acordul de ocupare domeniu public terasă, înainte cu 15 zile de deschiderea terasei, conform art.8, alin.3.

📌La sfârșit de sezon estival se evidențiază faptul că aproximativ 75% dintre societățile comerciale care dispun de terase, își reglementează această activitate doar în urma demersului efectuat în fiecare an de polițiștii locali cu atribuții de control comercial în verificarea legalității funcționării acestora.

📌Deținerea avizelor și aprobărilor necesare este însă o cerință a legii, ce nu poate fi ignorată fără a suporta rigorile actelor normative.

(lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)