Trei timișoreni care încercau să vândă parfumuri contrafăcute, prinși de jandarmi

Vineri în jurul orei 17.00, un echipaj de Jandarmerie a depistat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani din Timișoara, care ofereau spre comercializare, direct din portbagajul unui autoturism, parfumuri inscripționate cu numele unor mărci cunoscute.

Întrebați despre proveniența parfumurilor, cei trei le-au spus jandarmilor că sunt achiziționate de la o persoană necunoscută, cu intenția de a le recomercializa la un preț mai mare și nu dețin documente justificative.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit în autoturism, depozitate în mai multe plase, 45 parfumuri inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Jandarmii au întocmit pe numele celor trei persoane, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice.

Parfumurile au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul