Trupa Marionete – în cel mai important festival de teatru pentru copii din Turcia

FOTO: TCIS

Cel mai important festival de teatru pentru copii din Turcia înscrie în programul de anul acesta un spectacol din repertoriul Trupei Marionete a Teatrului Clasic  „Ioan Slavici” Arad. Este vorba despre Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor), în regia lui Cristian Ban. Little Ladies, Little Gentlemen International Children’s Theatre Festival are loc la Ankara, în perioada 24-29 aprilie 2024. 

Little Ladies, Little Gentlemen International Children’s Theatre Festival are pentru noi o semnificație aparte și o însemnătate istorică, denumirea lui fiind inspirată dintr-un moment important al evoluției noastre ca popor – discursul ținut de fondatorul Republicii Turce – Mustafa Kemal Atatürk, în 1920. Încă de la începuturile sale, acum 19 ediții, ne-am dorit ca acest eveniment să strângă laolaltă trupe din întreaga lume pentru a sărbători împreună teatrul pentru copii, în toate formele sale: teatru de păpuși și marionete, drama, teatrul de umbre, opera pentru copii, teatrul de stradă etc. Până acum am trăit bucuria spectacolului împreună cu actori din peste 40 de țări din întreaga lume.” – spun organizatorii evenimentului 

Spectacolul Istoria muzicii pentru copii (si părinții lor), ajunge în fața publicului din Ankara în 26 și 27 aprilie. În programul festivalului mai sunt înscrise spectacole susținute de trupe din țări precum Austria, Bulgaria, Ungaria, Germania, Franța, Polonia, Singapore sau Canada.  

lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de TCIS Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.