Un robot cu telecomandă curăță marginea drumurilor județene arădene!

wired.com

Un robot cu telecomandă lucrează de trei ani la toaletarea marginii drumurilor județene. Consiliul Județean Arad a prezentat acest utilaj, care se alătură dispozitivelor clasice de toaletare a vegetației de pe marginea drumurilor. Astfel, Aradul este printre județele din țară unde se aplică tehnologie modernă pentru întreținerea drumurilor.

În ultimii trei ani, Consiliul Județean Arad a pus un accent deosebit pe curățarea marginii drumurilor județene. În acest sens, au fost încheiate contracte cu societăți care asigură toaletarea șanțurilor și a zonelor aferente. Consiliul Județean Arad are în administrare aproximativ 1200 km județene. În cadrul programului de întreținere desfășoară o serie de lucrări de asigurare a esteticii rutiere, a siguranței rutiere, a întreținerii periodice și curente, precum și alte tipuri de lucrări de refacere a carosabilului în caz de calamități. 

Defrișarea vegetației care obstrucționează vizibilitatea se realizează prin mijloace moderne, la fel și curățarea și întreținerea dispozitivelor de preluare a apelor pluviale, a podețelor transversale și longitudinale aflate de-a lungul șoselelor județene. Lățimea pe care se curăță șanțurile este de doi metri lățime pe ambele părți.

www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de CJ Arad(in afara de fotografia cu androidu, ca nu s-a deschis atașamentul) . www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.