Un ”trăsnet” la început de iarnă pe stadionul Francisc Neuman

Foto: UTA Arad

Rar ne întâlnim cu fulgere și trăsnete la începutul iernilor. Dimpotrivă, anul acesta am fost binecuvântați cu o toamnă splendidă.
Ieri, pe stadionul ”Francisc Neuman”, elevii lui Gyuszi Balint au zburdat pe teren, în repriza a doua mai ales, într-o atmosfera plăcută, pentru un meci de fotbal a unei seri de sfârșit de toamnă.
Într-o clipită, în seninul lucid al evoluției roș-albilor, s-a ivit ”fulgerul” , urmat bineînțeles de un ” trăsnet” năprasnic din capul lui Dos Santos.
Știți ce înseamnă ” Dos Santos ” în limba spaniolă? ”Doi Sfinți”.
Da, într-adevăr, fundașul central al argeșenilor, Dos Santos, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren la meciul UTA-FC Argeș. A fost un sfânt al apărării argeșene și un alt sfânt, înscriind singurul gol al partidei din singura acțiune la poarta lui Balauru în minutul 80, minut creator de criză de timp pentru UTA.
Dorința jucătorilor de la UTA de a dovedi că merită locul pe care îl ocupă în clasament împreună cu dorința de a demonstra antrenorului, publicului sau celor din mass-media că toate insuccesele și semi insuccesele din ultimele meciuri s-au datorat hazardului, s-au concretizat într-un meci bine jucat , chiar foarte bine, în repriza a doua.
Dar…a venit ” trăsnetul”.

Nu mai descriu marile ocazii ratate de Dangubic, Ubbink, Hora, Miculescu sau Erico. Le-ați ” savurat” la locul faptei, pe TV sau citit în alte postări. UTA merita pe deplin , nu o remiză, ci toate punctele.
Revenind la Dangubic , ieri, acesta a demonstrat că se simte mult mai bine puțin în spatele vârfului sau vârfurilor de atac, având un simț dezvoltat al lansărilor spre coechipierii lui.

Roger a avut dreptate și n-a avut dreptate , atunci când ,supărat, nu a răspuns, în momentul înlocuirii, la mâna întinsă de Gyuszi Balint.

Misterul nefolosirii , chiar și în ultimele minute a lui Isac, rămâne mister

Teama arbitrului Sorin Costreie de a acorda un al doilea cartonaș galben lui Latovlevici pentru trageri repetate și evidente de timp spre finalul partidei, rămâne tot un mister.

Am fi ipocriți dacă nu am evidenția jocul mult mai curajos și ” mai cu cap” al UTA-ei în această partidă față de multe altele precedente, dar ” seceta” privind punctele acumulate devine cronică, mai ales dacă privim programul următoarelor întâlniri.

E mai greu să lupți în mocirla clasamentului decât să lupți în ” iarba verde de acasă”, adică în play-off.

Să sperăm că nu mai apare , în acest campionat un ”Tres Santos”.

Ioan Hamza