Asociația Citizenit dorește să continue seria de intervenții culturale prin artă urbană, iar acum face un apel către cetățeni spre a se implica în următoarele acțiuni.
Pornind de la dorința de expresie artistică, arta murală a devenit un fenomen cultural care spune povești despre oraş, despre oameni şi comunitate. În spiritul regenerării urbane, asociația a susținut extinderea portofoliului mural arădean prin invitarea de grafferi şi artişti vizuali la proiectele anterioare.
Între 2015-2018, la ediţiile festivalului Particles și nu numai, tinerii de la Citizenit i-au avut ca invitaţi pe Dan Perjovschi cu o lucrarea temporară în interiorul fabricii TEBA, Radu Pandele, Mr. Cenz și Dale Grimshaw a căror murale au fost realizate pe gardul fabricii Astra, Pisica Pătrată a cărui lucrare încă poate fi văzută în Parcul Mihai Eminescu și The Orion care a transformat un bazin de la Club Rivera într-o lucrare murală.
Anul acesta au desfășurat trei acțiuni de transformare a unor spații prin artă murală. Prima a oferit orașului cea mai mare lucrare murală din Arad, de 16 metri înălțime și 12 metri lățime, semnată de Radu Pandele, care îmbogățește vizual Grădina de Vară de la Cinema Arta. Cea de-a doua este o lucrare colectivă a elevilor de la Colegiul de Arte care a fost realizată în Parcul Mihai Eminescu sub coordonarea artistei vizuale Wanda Hutira. Ultima și cea mai recentă dintre acestea a avut loc în cadrul Atelierului de artă murală coordonat de Diana Serghiuță pe Malul Mureșului unde un grup de tineri creativi a realizat 30 de lucrări murale circulare.
Acesta poate fi doar începutul pentru arta murală din Arad. Asociația Citizenit încurajează arădenii să trimită 1-3 fotografii cu calcane din spațiul public și spații centrale pe adresa de e-mail contact@citizenit.ro pentru a le avea în vedere pentru viitoarele proiecte. Alături de arădeni, asociația poate schimba fața orașului!
Dintre acestea, trei dintre cele mai inspirate propuneri vor fi premiate cu un goodie bag plin cu surprize!
Termenul limită de trimitere a propunerilor este 20 octombrie.
—
Apelul de propuneri este realizat în cadrul proiectului Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.
Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect Citizenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de Asociația Citizenit. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)