Ziua copilului în comuna Iratoșu!

Astăzi, 31.05.2022,  în comuna Iratoșu, Școala Gimnazială Iratoșu împreună cu Primăria Iratoșu, reprezentată prin primarul Papp Attila, am sărbătorit ziua copilului participând atât profesori cât și elevi la o înițiativă nouă, și anume un concurs de biciclete în aer liber.

                  Alături de Poliția Rurală Iratoșu, a fost organizat cel mai frumos concurs, cea mai interactivă activitate extrașcolară, bucurând atât pe adulti, dar și pe copii. Pentru că mișcarea este și va rămâne cel mai bun medicament pentru orice vârstă. După o vreme destul de lungă de pandemie, plină de restricții, considerăm că școala este responsabilă acum pentru organizarea a cât mai multe activități outdoor, care să readucă zâmbetul, bucuria și relatiile armonioase între profesori și elevi.

                   Educația extrașcolară îsi are rolul și locul bine stabilit în formarea personalității copiilor, educația prin activitățile extrașcolare urmărește identificarea și cultivarea corespondenței optime dintre aptitudini, talente, cultivarea unui stil de viață civilizat și sănătos. Prețuim parteneriatul școlii noastre cu primăria Iratoșu, parteneriatele ajută copiii să aibă succes la școală și mai tărziu, în viață. Atunci când părinții și ceilalți membri ai comunității se consideră unii pe alții parteneri în educație, se creează în jurul copiilor o comunitate de suport care începe să funcționeze.

                  De asemenea, în cadrul aceleiași zile am avut ca parteneri de proiect pentru Grădinița Iratosu, Grădinița Variașul Mare și clasele primare, pe studenții de la Universitatea Aurel Vlaicu Arad, anul II la Psihologie coordonați de Lector Universitar Doctor Sonia Ignat. Au avut loc activități interactive, jocuri, dans și karaoke pentru cei mici.

PROMO: Festivalul Bucuriei

                  În concluzie, putem spune că toate aceste activități sunt componente educaționale valoroase și eficiente, cărora orice cadru didactic trebuie să le acorde atenție.

Director,

Prof. Joarză Ancuța Alexandra