Ziua Pământului, marcată la Parcul Natural Lunca Mureșului

Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului a marcat Ziua Pământului împreună cu cercetașii arădeni, din cadrul Centrului Local Phoenix Arad, care au răspuns, ca de obicei, prezent la provocarea de a igieniza o suprafață aflată în zona de protecție integrală a Parcului Natural Lunca Mureșului.
De-a lungul timpului, în această zonă, râul Mureș a adus o mare cantitate de deșeuri, în special plastic și alte articole casnice. Rangerii și cercetașii au reușit să elimine o parte din „covorul de plastic”. Astfel, într-un timp relativ scurt, aceștia au îndesat cu vârf peste 120 de saci.
Tragem și noi un semnal de alarmă asupra folosirii iresponsabile a ambalajelor de unică folosință, care aruncate la întâmplare ajung să invadeze și să polueze suprafețe fragile ale ecosistemelor, atât de greu încercate de către om.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de Parcul Natural Lunca Mureșului. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)