Fornetti împlinește 20 de ani în România

  Motiv de sărbătoare pentru Fornetti! Anul 2021 este unul special deoarece se împlinesc 20 de ani de la intrarea pe piața din România . Produsele de patiserie s-au bucurat de succes în România încă de la început, țara noastră devenind una dintre cele mai importante piețe ale grupului Fornetti. Fabrica deschisă în anul 2002 la Hodoni, aflată la 25 de km de Timișoara se numără acum printre cele mai mari unități ale grupului Fornetti. Compania sărbătorește tradiția, echipa și longevitatea într-un documentar numit Forcumentary

De la bucătăria din spatele casei la o afacere de succes

Afacerea de familie a unui maistru brutar din Ungaria înființată în 1997 a avut succes începând cu anii 2000, și tot la începutul acestor ani și-a făcut simțită prezența și în România, sediul fiind înființat în 2001. 

Afacerea Fornetti este rapid îmbrățișată de români, iar în 2004, Fornetti devine cea mai extinsă rețea din franciză din țară menținându-se pe locul 1 mulți ani. 

În existența de 20 de ani pe piața din România, Fornetti a trecut prin perioade de succes fulminant, dar și perioade dificile, culminând cu intrarea în insolvență a companiei Fornetti în anul 2012. 

Reușind să treacă peste perioadele critice și înregistrând profit remarcabil, compania a ieșit din insolvență în anul 2015. Tot în acest an, franciza este achiziționată de către grupul ARYZTA AG, fiind cel mai mare producător de patiserie congelată din lume. În următorii ani, se pune accentul pe îmbunătățirea magazinelor. 

„Se spune să nu duci munca acasă. La noi acest lucru este rar întâlnit, fiindcă suntem la propriu o familie. Mulți dintre angajații noștri, lucrând aici de ani buni, și-au format familii și relații în cadrul companiei. Ne mândrim că ”familia Fornetti” nu este doar un slogan de marketing, ci o realitate,”   Szasz Jozsef, Director General Fornetti România.  

După 20 de ani de prezență în România, Fornetti se mândrește nu doar cu o echipă puternică, ci chiar cu o familie. În plus, pentru că succesul se datorează întotdeauna și comunității din jurul său, brandul se implică în numeroase acțiuni de responsabilitate socială. Parteneriatul cu Organizația Salvați Copiii este unul de suflet pentru companie, implicarea în diferite proiecte fiind una constantă. În plus, Fornetti a dotat locurile de joacă din localitățile apropiate de fabrică, iar pentru elevii mai mari a dotat Laboratorul de Informatică cu aparatură specifică.

Fornetti numără astăzi peste 800 de magazine deschise în sistem de franciză, o prezență solidă în magazinele de retail din țară, peste 400 de angajați la sediul central din județul Timiș precum și la cele două puncte de lucru din București și județul Harghita. La nivel european, Fornetti se găsește în 8000 de locații cu peste 200 de tipuri de produse.

Foto: Business Review

Fornetti este un brand fondat în urmă peste 20 de ani de maistrul brutar Palásti József din Ungaria. Fornetti România, cu sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru această marcă în România, după ce iniţial a avut activităţi de distribuţie a produselor de patiserie. Astăzi, după 20 de ani, ne mândrim că suntem o forță pe piața de patiserie din România, cu magazine frumoase și produse de calitate și suntem alegerea numărul 1 în ceea ce privește preferința de consum de patiserie pentru români, a declarat Gabriel Voin, Director Comercial Fornetti România.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de Fornetti Romania. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)