Amenzi în valoare de 25.450 lei aplicate de jandarmii arădeni într-o săptămână

În ultimele șapte zile, jandarmii arădeni au desfășurat 664 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale, în urma cărora au fost aplicate 131 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.450 lei și au fost constatate în flagrant, atât independent cât și în cooperare cu Poliția, nouă fapte de natură penală.  

Acțiunile cu caracter preventiv pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară, în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ, reprezintă în continuare o prioritate. Pe acest segment au fost constatate 110 fapte de natură contravențională, sancționate cu amenzi în valoare de 21.250 lei. Din cele 110 sancțiuni contravenționale, 78 au fost avertismente scrise. 

De asemenea, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, fiind aplicate 21 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.200 lei.

Jandarmii arădeni au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale în cazul a patru infracțiuni constatate pe timpul misiunilor executate: două pentru lovirea sau alte violențe, una pentru violare de domiciliu și una pentru amenințare, și au acordat sprijin la constatarea a cinci infracțiuni pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte. 

                     Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de IJJ Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)