AUR, noua forță care intră în Parlament

O nouă forță se pregătește pentru accederea în Parlament, iar obiectivul acesteia este să facă dreptate pentru România. Profesorul Florian Colceag, „antrenorul de genii”, activistul pentru  apărarea drepturilor românilor din Covasna, Harghita și Mureș Dan Tanasă, naistul Nicolae Voiculeț, dar și inventatori, istorici, teologi, cadre universitare, antreprenori, generali ai Armatei Române candidează pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile din 6 decembrie.

În județul Arad au fost depuse liste formate preponderent din tineri. În acest județ, la Senat, lista este deschisă de Flaviu-Călin Lădașiu-Ciolacu, cercetător științific, care după ce a emigrat în Australia, unde a obținut titlul de doctor în chimie și unde a câștigat o vastă experiență în plan științific și politic, a revenit în România pentru a pune în practică toate cunoștințele dobândite peste hotare. Pe prima poziție pentru Camera Deputaților se află drd. Vasile Nagy, inginer economist,fost șef de secție și ulterior manager al unei fabrici renumite din Timișoara, iar în prezent responsabil de departamentul tehnic și investiții într-o companie cu îndelungată istorie din Arad.

Susținere activă în campania AUR pentru parlamentare și-a anunțat și actorul și fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu. „Nu candidez, pentru că aş vrea să mă ocup de subiecte şi nu de funcţii. Pentru mine, cele mai importante sunt subiectele. (…) Eu am 70 de ani şi de aceea nu candidez, dar la 70 de ani, daţi-mi voie să încerc măcar să predau ştafeta altora şi stau lângă ei şi garantez pentru ei că vor fi serioşi”, a declarat acesta miercuri.

Deși este partid extraparlamentar, AUR are liste complete de candidați la funcțiile de deputați și senatori în toate județele țării și pentru circumscripția Diaspora.La nivel național, listele sunt deschise de cei doi copreședinți ai partidului, unionistul George Simion și conservatorul Claudiu Târziu.