Primarul municipiului Arad a fost investit în funcție

Călin Bibarț: “Noi, arădenii nu ne vom opri niciodată din demersurile noastre pentru Arad.”

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț și cei 23 de consilieri locali, aleși
cu ocazia scrutinului din data de 27 septembrie 2020, au depus jurământul în cadrul ședinței de constituire ce a avut loc sâmbătă, 24 octombrie 2020, începând cu orele 13.30, în Sala mare a Palatului Cultural. Investirea primarului și a noului consiliu local al Municipiului Arad a avut loc în prezența primului-ministru al României, Ludovic Orban.

“Onorați reprezentanți ai cultelor religioase, domnule prim-ministru, domnule prefect, domnule europarlamentar, domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor, Maica Tereza în simplitatea și profunzimea sa, spunea: <<dincolo de orice reușită, e o altă încercare>>. Este gândul care mă animă în aceste momente deoarece dincolo de reușita care a făcut posibilă și festivitatea de azi stă o încercare, o încercare pe care o privesc ca pe o provocare.

O provocare pe care o accept pentru că ea poartă un nume drag, atât mie, cât și dvs.: Arad. Trăim vremuri dificile și complicate, dar astfel de vremuri dovedesc tăria celor care le traversează. Iată de ce personal ridic mănușa provocării mandatului care urmează, fiindcă eu cred în valorile Aradului, cred în potențialul arădenilor, cred în ceea ce pot și vreau să fac și cred în Dumnezeu. Și de aceea revin la cuvintele Maicii Tereza care spunea: <<nu lăsa ca să se tocească tăria pe care o ai în tine>>. A fost un drum de parcurs până aici, iar cel care urmează va fi un alt drum lung. Privind la calea ce-mi stă în față, atât mie cât și colegilor din Consiliul Local în noul ciclu administrativ, voi încheia tot cu un citat:<< când nu mai poți să alergi, ia-o la trap, când nu poți nici asta, ia-o la pas, când nu poți să mergi, ia bastonul, însă nu te opri niciodată!>>. Dragii mei, domnule prim-ministru, vă asigur că noi arădenii nu ne vom opri niciodată din demersurile noastre pentru Arad. Doamne ajută!”, a spus primarul ales, Călin Bibarț.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat: “Prezența mea aici vreau să transmită un mesaj foarte limpede că Guvernul pe care-l conduc este alături de Municipiul Arad, alături de proiectele autorităților locale, proiecte de dezvoltare, proiecte care urmăresc să crească calitatea vieții pentru locuitorii Aradului, proiecte care urmăresc dezvoltarea de oportunități suplimentare, proiecte care urmăresc ca Aradul să se dezvolte. Deja am început colaborarea pe proiecte importante cum este proiectul Cetății Aradului și deja mi-ați smuls semnătura pe un angajament pe care îl voi respecta. De asemenea o serie de alte proiecte pe care le-am discutat vor deveni realitate și vă garantez că aveți în noi un partener deschis la dialog, un partener loial, un partener extrem de serios. Guvernul de la București a rămas prea mult timp dator autorităților locale și eu cred ca trebuie să
se schimbe radical abordarea. Vremea centralismului democratic trebuie să
devină complet uitată. Este nevoie de o abordare care să se bazeze pe principii fundamentale cum sunt subsidiaritatea, autonomia locală, descentralizarea, simplificarea tuturor procedurilor, digitalizarea și un parteneriat loial între guvernarea centrală și cea locală. Noi deja am făcut pași în direcția aceasta. Aveți în față patru ani, competiția s-a încheiat deja, arădenii așteaptă de la dvs. lucruri concrete, așteaptă să puneți în practică proiectele și programele la care v-ați angajat. Vă doresc succes și să fiți convinși că suntem alături de dvs.”

Partidele din care fac parte cei 23 de consilieri sunt: PNL, USR- PLUS,
PSD, UDMR și PMP. Componența noului Consiliul Local Municipal este
următoarea:

Aur Csilla, Bîlcea Ovidiu-Sergiu, Bognar Levente Grigorie, Buruc Cosmin-Alexandru, Cheșa Ilie, Costea Ioan-Cătălin, Curcanu Dorian-Florin, Faur
Lazăr, Fordon Decebal-Ciprian, Galea Cristian-Aurel, Ilioni Florin, Korodi Dan-Andrei, Mariș Florin, Mayer Siegfried-Emeric, Meszar Alexandru, Naaji
Antoanela-Luciana, Pașca Mihai, Săbău Daniela-Arieta, Stana Florin-Sebastian, Vlad Codrin-Dacian, Vlad Sergiu-Cosmin, Vornicu Dorina-Stela și Wass Liliana-Viorica.