Distracție cu bucluc, jandarmii chemați să intervină

Bărbat din Olt, ce trebuia să fie în carantină la domiciliu, depistat de jandarmi în Arad

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciu, a depistat un bărbat de 33 de ani din Olt, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, deși s-a întors de curând dintr-o țară declarată zonă cu risc epidemiologic ridicat.

Bărbatul a fost depistat la o pensiune din municipiul Arad, în urma unui apel la 112 efectuat de către o femeie care a reclamat că bărbatul i-ar fi datorat o sumă de bani și nu mai vrea să-i înapoieze.
Jandarmii s-au deplasat la adresa indicată, au identificat cele două persoane, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea în carantină la domiciliu 14 zile, respectiv până în data de 30 noiembrie inclusiv. Cu privire la urgența reclamată s-a constatat că divergențele dintre cei doi au pornit de la o neînțelegere privind cuantumul sumei cerute de către femeie pentru anumite servicii oferite.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, femeia a fost sancționată contravențional cu amendă de 500 de lei pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, conform Legii 61/1991 R, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de IJJ Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)