Huf România sărbătorește extinderea fabricii și aniversarea a 15 ani de activitate în Arad!

Foto: HUF

Arad, 23 septembrie 2021 | Astăzi, Huf, companie specializată în accesul și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, inaugurează extinderea fabricii sale din Arad și sărbătorește cea de-a 15-a aniversare a Huf Romania S.R.L. De la preluarea noilor spații de producție în decembrie 2020, 114 noi angajați au fost deja recrutați pentru liniile de producție suplimentare, care sunt acum funcționale. Astfel, numărul angajaților Huf din Arad a crescut la aproximativ 500 și include echipa nou înființată a Centrului European de Recalificare Huf.

„Deoarece Huf Romania este o piatră de temelie în rețeaua noastră globală, am decis să organizăm totuși un eveniment festiv restrâns, în conformitate cu precauțiile COVID-19, pentru a marca extinderea activității fabricii noastre din Arad. În primul rând dorim să mulțumim angajaților noștri pentru angajamentul lor din ultimii 15 ani și pentru punerea în funcțiune a noilor linii de producție într-un timp record, în ciuda contextului pandemic”, a declarat dr. Lars Placke, membru al consiliului de administrație Huf. Din 2006, operațiunile Huf din Arad au crescut rapid, întrucât compania valorifică oportunitățile oferite de o importantă resursă de talente cu angajați calificați și beneficiază, prin poziționarea geografică, de proximitatea companiilor auto importante din Europa de Est. La eveniment, dr. Placke a subliniat că Huf își va crește competitivitatea prin extinderea activităților sale în țările cu cel mai bun cost, precum România.

Foto: HUF

În Arad, Huf produce piese mecanice și electronice pentru Mercedes, BMW, Dacia, Volvo, Stellantis și VW. Portofoliul de producție include injectarea de mase plastice și asamblarea mânerelor exterioare de uși, a suporturilor acestora, a senzorilor, a seturilor de încuietori și a capacelor de rezervor de combustibil. În noul Centru de Recalificare din Arad, sunt efectuate toate testele standard de calitate pentru produse ale companiilor auto din Europa. „Pe cei 20.000 de metri pătrați ai fabricii, dedicați activităților de producție, testare sau administrative, oferim condiții de muncă atractive și perspective de carieră pentru specialiști cu înaltă calificare, precum și pentru lucrătorii talentați, ale căror competențe le dezvoltăm în continuare prin intermediul programelor de formare personalizate. În prezent, oferim alte 100 de noi locuri de muncă ”, a declarat Nicolae Viașu, noul director al fabricii Huf din Arad. „Mă simt onorat să contribui la creșterea Huf în România cu o echipă grozavă. Huf are un portofoliu fascinant de produse pentru mașinile convenționale, precum și pentru vehiculele electrice, astfel încât perspectivele noastre de viitor sunt bune. Împreună, ne vom îmbunătăți continuu operațiunile în Arad pentru a livra clienților noștri produse de o calitate superioară, fabricate într-un mod sustenabil”, a continuat el.

Într-o scurtă luare de cuvânt, dl. Călin Bibarț, primarul Aradului, a apreciat angajamentul Huf față de oraș și de întreaga regiune. „Este un câștig pentru comunitatea noastră faptul că un furnizor auto precum Huf va crea în total 250 de noi locuri de muncă în aceste vremuri dificile. Acest lucru confirmă, de asemenea, că suntem pe drumul cel bun în Arad, că administrația noastră a creat condiții favorabile dezvoltării sutenabile a industriei”, a declarat Bibarț.

Toth Csaba, Prefectul Județului Arad a mulțumit de asemenea Huf pentru investițiile continue. „Felicit echipa Huf pentru istoria sa de 15 ani de activitate și prezență în Arad, un oraș cu o tradiție industrială puternică. Numărul mare de angajați care sărbătoresc această aniversare este o încă o dovadă că Huf este o companie sustenabilă, un angajator important, care oferă un parteneriat corect, în beneficiul ambelor părți, iar în ansamblu și în beneficiul unei economii arădene puternice”.

Aniversarea a 10 ani de activitate a Centrului de Dezvoltare Huf Timișoara

La eveniment au fost prezenți și angajați Huf din Timișoara, care și-au început activitatea la Centrul de Dezvoltare Software al companiei înființat în acest hub IT în 2011. În ianuarie 2020, echipa s-a relocat într-un nou sediu în complexul ISHO din Timișoara. Acesta a fost, de asemenea, punctul de plecare pentru a accelera dezvoltarea noului Centru European pentru Dezvoltare, Testare și Prototipare a Huf din România. De atunci, forța de muncă Huf de la Timișoara s-a dublat, ajungând la peste 200 de specialiști în software, ingineri hardware și tehnicieni. Numărul include, de asemenea, o echipă de experți contabili pentru Centrul European de Servicii Financiare, recent relocat din Polonia în România. Centrul de dezvoltare și testare din Timișoara va fi extins în continuare pentru a-și îndeplini rolul de hub global pentru dezvoltarea de software și hardware la Huf. Echipele lucrează la proiecte pentru clienți precum Audi, BMW, Ford, GM și Stellantis, dezvoltând sisteme de intrare pasive, senzori și soluții inovatoare precum ”Telefonul ca și cheie”. Cu birouri atractive, de tip open space care permit metode de lucru colaborative pentru dezvoltarea produselor, precum și prin laboratoarele generoase, echipate pentru testare și prototipare, Huf este un angajator atrăgător pentru specialiștii IT.

Imagini și informații suplimentare sunt disponibile prin următorul link: Huf Group Newsroom

Despre Huf Group

Grupul Huf dezvoltă și produce sisteme de închidere mecanică și electronică, precum și sisteme de acces și autorizare a vehiculelor pentru industria auto globală. Înființată în Velbert de Ernst Hülsbeck și August Fürst în 1908, compania de familie are astăzi puncte de lucru în Europa, America și Asia. Potrivit unui studiu realizat de Handelsblatt, Huf se numără printre cele mai inovatoare 20 de companii din Germania. În exercițiul financiar 2020, Grupul Huf a generat vânzări de aproximativ 1 miliard de euro și are 7.800 de angajați în întreaga lume.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de HUF România. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)