Ne făcură oltenii…

Foto: UTA Arad

Ne făcură oltenii

Ce să mai spunem?

Să nu ai nicio ocazie de gol , tu , echipă aflată pe locul 4 în clasamentul primei ligi , într-un meci cu o altă echipă aflată pe locul 5 în liga a 3-a, este o situație care , pe tine ca iubitor al UTA-ei sau ca și gazetar al Aradului , te pune în mare dilemă.
Mă uitam la televizor și am văzut un stadion cu oltenași care spărgeau semințe, cu o domnișoară care căsca de mama focului …și cum să faci galerie spărgând semințe? Doar ai noștri , puțini câți au fost , se auzeau. Chiar și comentatorul Digi credea că UTA își va da drumul , el observând diferența de valoare dintre cele două echipe. Ce n-a văzut crainicul a fost diferența de atitudine a jucătorilor. De partea elevilor lui Balint, un ” dolce far niente” în fața ambițioșilor olteni, ba mai mult , în fața unor tupeiști olteni care și-au permis să strecoare de vreo două ori mingea printre picioarele apărătorilor arădeni.
UTA a crezut că victoria sau , mă rog, calificarea în turul următor va veni de la sine, dar nu s-a așteptat că în fața ei va sta un Vîlcică. Și Vîlcică o făcu. Puteau oltenașii să o facă mai devreme , însă s-au speriat de marile ocazii avute în minutele 12 și 27.
Visători , în continuare, apărătorii arădeni o comit în serie în minutul 38 , când Medjimorec trimite slab acasă cu capul, mingea ajunge la Zamfir care îl ridiculizează ( vorba crainicului) pe Ilie, trimițându-i mingea printre picioare, iar dintr-o înghesuială în careu, norocosul Vîlcică trimite mingea în vinclul din dreapta lui Balauru.
Nici prin gând nu ne-a trecut că jucătorii UTA-ei nu vor întoarce rezultatul, sperând că măcar la forma fizică să cedeze cei de la Filiași. Nici vorbă. Meciul s-a încheiat după cinci minute de prelungire cu același scor, în uralele oltenilor din tribune care își terminaseră semințele.
Musai în disputa ardelenilor de duminică seara, UTA să răpună Bursucul, adică pe Dan Petrescu. Pe stadion nu vor fi semințe, așa că, uralele, cântecele și îndemnurile nu vor avea piedici .
Haide UTA!

Ioan Hamza