Intensificarea controalelor în perioada Sărbătorilor Pascale                 

FOTO: vrancea24

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad va intensifica acțiunile de control asupra modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică produsele alimentare specifice perioadei, dar și al celorlalte alimente de origine animală şi non animală destinate consumului uman.

 În vederea prevenirii încălcării legislaţiei în vigoare, inspectorii DSVSA Arad vor verifica toate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare și comercializare a alimentelor de origine animală și nonanimală.

 În perioada 28.03-24.04.2022, la sediul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor dar şi al Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale este afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care cetățenii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

 Pentru a facilita achiziția de carne de miel și produse specifice sărbătorilor pascale, sigure din punct de vedere sanitar veterinar, informăm  crescătorii de ovine din județul Arad că DSVSA Arad acordă sprijinul necesar pentru amenajarea temporară a unor spații unde se respectă condițiile de igienă la sacrificarea mieilor și iezilor, dar și pentru comercializarea în siguranță al acestora, direct catre consumatorul final.

 Precizăm pentru cei care doresc să sacrifice miei că pot depune solicitări începând cu data de 06.04.2022 și până la data de 14.04.2022.

           Menționăm că producătorii, persoane fizice care nu pot întocmi contracte cu unități specializate pentru neutralizarea deșeurilor de origine animală rezultate în urma sacrificărilor, pot solicita primăriilor, pe raza cărora vor funcționa aceste puncte de sacrificare temporară a animalelor, să asigure, în baza contractelor proprii, trimiterea deșeurilor către o unitate autorizată sanitar veterinar pentru neutralizare a deșeurilor.

            Recomandăm tuturor cetățenilor să nu achiziționeze carne, produse din carne, ouă și alte produse alimentare din surse neautorizate sanitar veterinar, iar la achiziția acestora să se informeze asupra sursei și locului de producție.

            Pentru lămuriri, sugestii sau reclamații, vă rugăm să contactați D.S.V.S.A. Arad la            

telefon 0257-280760, 0257-280761 și pe e-mail office-arad@ansvsa.ro.

DIRECTOR EXECUTIV,

DR. ROȘU MARCEL