Sănătate la PĂTRAT – Risotto cu praz, ceapă verde și ciuperci

Sănătate la PĂTRAT – Risotto cu praz, ceapă verde și ciuperci

Direct din bucătăria cu bunătăţi a lui Marin: Risotto cu praz, ceapă verde și ciuperci! 100 g orez 100 g ciuperci o bucată mică praz 1 fir ceapă verde 1 mână de spanac 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de masline 2 felii de unt parmezan ras la final 200 – 250 ml supa de legume (dacă aveți) sau apă sare, piper, pătrunjel verde proaspăt tocat, germeni, lăstari. *Ceapa verde tăiată mărunt se călește puțin în tigaia încinsă cu ulei de măsline după care se adaugă și orezul. Puteți adăuga o cană de vin alb la început (opțional). *Treptat se adaugă compoziţia de supă fierbinte de legume (dacă aveți, dacă nu puneți apă fierbinte) şi amestecaţi continuu până ce orezul primește o textură cremoasă. *Se încinge untul în tigaie și se adaugă prazul şi apoi ciupercile cu un praf de sare. Adăugăm apoi usturoiul ras sau dat prin presă. Amestecul de legume se rumeneşte timp de câteva minute, după care se stinge cu 1 lingură de supă de legume. Adăugăm piperul, pătrunjelul, iar la final spanacul. *La final, orezul pregătit conform indicaţiilor de mai sus se amestecă uşor în compoziţia rezultată şi tragem totul la tigaie 3 minute. Când este gata, dăm deoparte, adăugăm puțină sare dacă mai este nevoie și se așază în farfurie. Se presară cu parmezan. Puteți adăuga și nucă măcinată.

Posted by La Strada TV on Wednesday, April 6, 2022

Risotto cu praz, ceapă verde și ciuperci!

100 g orez100 g ciupercio bucată mică praz1 fir ceapă verde1 mână de spanac2 căței de usturoi2 linguri ulei de masline2 felii de untparmezan ras la final200 – 250 ml supa de legume (dacă aveți) sau apăsare, piper, pătrunjel verde proaspăt tocat, germeni, lăstari.*Ceapa verde tăiată mărunt se călește puțin în tigaia încinsă cu ulei de măsline după care se adaugă și orezul. Puteți adăuga o cană de vin alb la început (opțional).*Treptat se adaugă compoziţia de supă fierbinte de legume (dacă aveți, dacă nu puneți apă fierbinte) şi amestecaţi continuu până ce orezul primește o textură cremoasă.*Se încinge untul în tigaie și se adaugă prazul şi apoi ciupercile cu un praf de sare. Adăugăm apoi usturoiul ras sau dat prin presă. Amestecul de legume se rumeneşte timp de câteva minute, după care se stinge cu 1 lingură de supă de legume. Adăugăm piperul, pătrunjelul, iar la final spanacul.*La final, orezul pregătit conform indicaţiilor de mai sus se amestecă uşor în compoziţia rezultată şi tragem totul la tigaie 3 minute. Când este gata, dăm deoparte, adăugăm puțină sare dacă mai este nevoie și se așază în farfurie. Se presară cu parmezan. Puteți adăuga și nucă măcinată.