Ioan Cristina, PNL: Amânarea alegerilor reprezintă un atac direct la democrație!

COMUNICAT DE PRESĂ:

Senatorul Ioan Cristina afirmă că socialiștii de la PSD, ALDE și Pro România au lansat pe piață ideea amânării alegerilor, fără să ofere însă nici un motiv legal fundamentat.
„Mandatul actualului Parlament se încheie la 20 decembrie, deci este
obligatoriu să avem alegeri până atunci. Nu se poate ca un Parlament să voteze singur legi prin care să-și prelungească activitatea. Teoretic, parlamentarii pot vota ca mandatul lor să expire în 2024. Asta nu este democrație, asta e o fraudă morală și constituțională posibilă doar din cauza deciziei absolut halucinante a CCR care a decis că Parlamentul poate decide data alegerilor – o premieră în România ultimilor 30 de ani”, a declarat Ioan Cristina.

Potrivit senatorului arădean, în cazul PSD, logica este simplă: „În acest moment
au majoritate în Parlament, însă media ultimilor alegeri îi plasează mult în
spatele PNL. Pesediștii știu că dacă vor fi alegeri la termen, așa cum este legal și
constituțional, zeci dacă nu sute de parlamentari vor pleca acasă și mulți dintre
ei vor rămâne chiar și fără un loc de muncă”. În al doilea rând, susţine Ioan Cristina, „pesediștii vor să controleze o perioadă mai îndelungată Parlamentul, pentru a continua să voteze legi proaste pentru economia României, pentru a continua să voteze legi prin care să crească deficitul bugetar și datoria externă a României. Scopul lor cinic și ticălos este să
arunce România în criză și apoi să dea vina pe Guvernul PNL. Asta fac de un an, de când a fost investit guvernul Orban, asta vor să facă și de acum încolo.
Orice încercare de a prelungi mandatul actualului parlament va genera
consecințe negative pentru România, pentru că actualul parlament este dominat de un PSD retrograd și rupt de realitățile economice”.


Arad, 8 octombrie 2020 Biroul de presă