Măsuri de prevenire a incendiilor în perioada minivacanței de Revelion

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi, iar trecerea în noul an nu trebuie să fie umbrită de tragedii sau alte evenimente care ne pot pune viața în pericol.

În perioada minivacanței de Revelion, peste 130 de pompieri militari arădeni ce încadrează mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, specialiștii Inspecției de Prevenire au intensificat, în perioada sezonului rece, acțiunile de verificare și control la centrele comerciale cu afluență de persoane și spații de alimentație publică unde se vor organiza evenimente.

În acest sens, dorim să atragem atenția organizatorilor de evenimente asupra principalelor aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere, și anume:

❗ Respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
❗ Asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
❗ Asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv.

De asemenea, unul dintre cele mai așteptate momente în seara de Revelion este spectacolul oferit de jocurile de artificii. În acest sens, vă reamintim să nu utilizați artificiile sau alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc sau terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și vehicule.

Pentru a vă bucura de momente frumoase alături de cei dragi, vă recomandăm să fiți precauți și să respectați regulile de prevenire a tuturor situațiilor care ar putea să vă pună viața sau bunurile în pericol.

Pompierii arădeni vă doresc un An Nou plin de bucurii și împliniri!

lastradatv.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.