Oamenii mici care fac gesturi mari: lecție de generozitate predată de copiii de la Școala Gimnazială Peregu Mare și Școala Primară Mândruloc

Bucuria magică a Crăciunului pare a se pierde în umbra unei pandemii ce nu se mai termină și eternele strategii de comercializare a Crăciunului. Sub influența a nefastă a fenomenelor de genul, ne întrebăm: mai reușim să creăm experiențe autentice de Crăciun pentru cei mici? Răspunsul vine chiar de la cei mici:DA!

 În acest sens, elevii claselor pregătitoare și  a-I-a de la Școala Gimnazială Peregu Mare și clasa a-II-a de la Școala Primară Mândruloc au desfășurat în perioada 14-22.12.2021 activitatea

 „ Secret Santa”. 

Activitatea a fost inițiată și coordonată de către CJRAE Arad în în cadrul proiectului Erasmus+ Policies for Roma Inclusive Dimension in Europe. Scopul principal al   activității a fost promovarea unei atitudinii prietenoase față de grupurile  minoritare defavorizate prin fructificarea spiritului Crăciunului.

Activitatea a debutat cu elevii de la Școala Gimnazială Peregu Mare. Aceștia au extras bilețele cu numele elevilor de la Școala Primară Mândruloc, descoperind treptat, în  fiecare zi câte ceva despre copilul extras, culminând cu realizarea unui cadou pentru acel copil. Fiecare cadou a conținut un glob personalizat realizat de copii, dulciuri, o carte de colorat și creioane colorate. Cadourile  au fost ulterior transportate către Școala Primară Mândruloc. Elevii din clasa a -II-a  de la Școala Primară Mândruloc au fost extrem de plăcut surprinși de gestul celor din Peregu Mare și au dorit să le întoarcă gestul. Astfel, aceștia au pregătit la rândul lor un mic cadou pentru cei din Peregu Mare: dulciuri, felicitări și cărți de colorat realizate de către ei. În 22.12.2021 cadourile au ajuns la cei din Peregu Mare.

Alina Ratiu