Palmieri de pe plaja Ghioroc, produse tradiționale și ateliere meșteșugărești, la Ziua Turismului Arădean

Platoul din fața Consiliului Județean Arad s-a animat astăzi cu sute de persoane.

Consiliul Județean organizează Ziua Turismului Arădean, ediția a III-a. Evenimentul are loc pe platoul din fața Consiliului Județean, cu participarea unor primării din județ (Ghioroc, Pecica, Săvârșin, Petriș, Zăbrani, Șiria), Complexului Muzeal al Județului Arad, a Centrului Cultural Județean. Sunt organizate expoziții cu vânzare, sunt prezenți meșteri populari care realizează ateliere live.

Evenimentul s-a deschis cu o paradă a portului popular arădean. Mai târziu, zeci de copii au asistat la un spectacol de teatru de păpuși, iar de la prânz începe recitalurile de muzică.

„Lansăm astăzi și cele șase circuite ale turismului de o zi din județul Arad. Le mulțumesc primarilor care au venit alături de noi astăzi și sunt prezenți la Ziua Turismului, să punem împreună în valoare unele dintre obiectivele frumoase din județ. Mă bucur în mod deosebit că reușim să facem ce ne-am propus, respectiv să includem platoul din fața Consiliului Județean într-un circuit al evenimentelor frumoase, care vitalizează Aradului. Vom continua cu „Produs în Arad”, pe care ne propunem să îl organizăm în cursul lunii iulie”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Bulbuc, a apreciat participarea Complexului Muzeal și al Centrului Cultural Județean la Ziua Turismului, pentru că sunt două instituții importante în proiectul de punere în valoare a patrimoniului cultural și istoric al Aradului.

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean, a declarat că o parte importantă a misiunii instituției o reprezintă promovarea patrimoniului material și imaterial arădean, iar pentru asta se pregătesc și evenimente noi pe platoul Consiliului Județean. 

Deși precedată de un cod roșu de furtună, Ziua Turismului Arădean a reușit să atragă mulți arădeni interesați. S-a simțit, încă, reținerea de după pandemie, deși expozanții și comercianții s-au întrecut pe sine pentru a se prezenta cât mai atractiv.

Primăria Ghioroc a amenajat un colț de plajă, cu 12 palmieri și șezlonguri, primăria Șiria a venit cu ii tradiționale, primăria Zăbrani a prezentat arădenilor țesături și costume populare, primăria Pecica a promovat Muzeul Digital și pâinea de Pecica, primăria Săvârșin și-a construit prezentarea în jurul celui mai important obiectiv turistic din vestul țării – castelul regal de la Săvârșin, primăria Petriș și Asociația Zarand au adus produse locale tradiționale.

În organizarea evenimentului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, din cadrul Consiliului Județean Arad, a avut un rol important.

La deschiderea Zilei Turismului Arădean au mai participat și europarlamentarul Gheorghe Falcă, deputatul Sergiu Bîlcea, viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, consilierul județean Garofița Popa.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de CJ ARAD. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)