USR PLUS va vota pentru achiziția teatrului vechi în ședința CJ de astăzi

Vom vota pentru achiziția Teatrului Vechi

În cadrul ședinței CJ Arad de astăzi, consilierii USR PLUS vor vota pentru cumpărarea Teatrului Vechi, adică împotriva proiectului care prevede renunțarea la achiziție (punctul 20 de pe ordinea de zi – Proiect de hotărâre privind ne-exercitarea  dreptului de preempțiune asupra imobilului situat în municipiul Arad, strada Gheorghe Lazăr, numărul 3).

Teatrul Vechi (casa Hirschl) este o clădire monument istoric, important pentru municipiul Arad. Starea actuală de degradare a imobilului impune o intervenție de urgență, pentru conservarea și punerea sa în valoare. Ulterior, o utilizare a sa conform destinației inițiale (teatru, activități culturale) este demersul optim pentru comunitatea arădeană.

Implicarea autorităților locale (județene sau municipale) este decisivă pentru viitorul acestei clădiri. Utilizare clădirii pentru activități culturale depinde în mare măsură de alocarea unor fonduri publice, în condițiile în care aceste activitățile rareori generează venituri suficiente pentru a se autofinanța.

Ratarea unei astfel de oportunități poate să însemne deteriorarea imobilului dincolo de punctul la care mai poate fi salvat. Nu suntem dispuși să acceptăm asta și solicităm conducerii CJ Arad să continue negocierile pentru achiziția Teatrului Vechi.

(www.lastradatv.ro vă oferă comunicatul transmis de Usr Plus Arad. www.lastradatv.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)